Intervjuer med vinmakare, reportage från vingårdar i Sydafrika

En vingård byggd i den typiska arkitektstilen Cape Dutch

En vingård byggd i den typiska arkitektstilen Cape Dutch, copyright BKWine Photography

På våra resor träffar vi många vinmakare och besöker många vingårdar. Det blir runt 200-300 vingårdsbesök på ett år för Britt & Per, utan att räkan dem som Åsa, Martin och de andra gör. Ett trettiotal vinresor blir det på ett år.

I några fall så har vi tillfälle att göra en intervju med vinmakarna eller ett kort reportage från vinegendomen. Det kan vara ett besök i vinkällare, ett samtal med ägaren eller vinmakare, eller annat.

De allra flesta (men inte alla) av våra vinvideos har gjorts i samband med en av våra vinresor på BKWine Vinresor. Vi hoppas att de kan ge dig en ännu bättre inblick i vad du kommer att uppleva och vilken typ av personer som du kommer att träffa på våra resor.

Här har vi samlat de videoreportage som vi har från Sydafrika och de sydafrikanska vingårdarna: Stellenbosch, Franschhoek, Caphalvön, Constantia, Paarl…

Steenberg Vineyards, Sydafrika, intervju med John Loubser

Google Translate-översättning av inledningen till beskrivningen av videon:

Steenberg betyder Stone Mountain. Anledningen är uppenbar när man kommer här: Du är omgiven av stenar och berg, granit sten berg. Denna jord ger fantastiska Sauvignon Blanc viner med massor av mineralitet. De har också sandjord, lerjord och andra terroir, men alla härstammar från granit. Steenberg är en mycket gammal gård med anor från 1682. Det var faktiskt den första vintillverkning gård i Constantia Valley

Läs mer om Steenberg Vineyards Winery i Sydafrika här.

Ntsiki Biyela vinmakare pa Stellekaya i Stellenbosch

Google Translate-översättning av inledningen till beskrivningen av videon:

En intervju med vinmakaren på Stellenbosch vingården Stellekaya, Ntsiki Biyela. Hon är en av de mycket få svarta kvinnor vinmakare i Sydafrika, kanske till och med den första. Vineriet ligger nära staden Stellenbosch som också är namnet på vinregion. Vingårdarna är ganska lite en väg från vingård. Namnet Stellekaya innebär stjärnornas hem. De flesta av de viner som är uppkallade efter stjärntecken konstellationer (Stenbocken, Oxen, Skorpionen, Orion etc).

Läs mer om vingården Stellekaya och Ntsiki Biyela här.

Mer video kommer så småningom

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

No comments yet.

Leave a Comment

Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!