Vad händer med vår vinreseverksamhet?

Dela / gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Var är vi nu?

Det är nog lättare att veta var vi är nu än var vi kommer att vara. Vår verksamhet påverkas ju fundamentalt av vad som händer i världen just nu.

En stor och viktig del av det vi gör är att arrangera vinresor. Nu ligger hela vår reseverksamhet förstås på is. Alla resor under våren är inställda.

Och hösten?

Eftersom ingen vet hur hösten kommer att te sig så arbetar vi med hypotesen att det kommer att gå att resa igen i höst. Vi planerar alltså alla höstresor som om de kommer att kunna genomföras. Hösten står för ungefär två tredjedelar av vår verksamhet.

Vi vet inte om det kommer att fungera.

Det finns ju mycket som tyder på att reseverksamheten kommer att lida av dagens kris under lång, lång tid. Vi får se och ta besluten när vi vet mer.

Så, lätt anpassat, citerar jag vad vi skrev nyligen på Facebook:

Du har säkert förstått för länge sedan att vi inte gör några vinresor den här säsongen. Vi håller oss så isolerade som möjlig, liksom alla andra, och gör vad vi kan för att kämpa mot viruset.

Det känns också idag mycket osäkert vad som kommer att hända med höstsäsongen. Även om världen vid det laget har ”tämjt” covid, kommer vinentusiaster vilja resa och besöka vindistrikten?

Så, som du förstår, det här kommer inte att vara något bra år för oss. Vi lever av de resor som vi arrangerar, faktiskt till skillnad från många andra som arrangerar vinresor, som har resorna som en sidoaktivitet och lever t.ex. av att sälja vin eller något annat.

Men du kan hjälpa oss lite:

Läs vad vi skriver i BKWine Brief och BKWine Magazine. Vi hoppas att det kan muntra upp dig och ge dig förströelse. Och lite längtan till vindistrikt när den dagen kommer.

Följ också vad vi postar på Facebook; mycket bilder, video och berättelser från tidigare (!) resor. ”Gilla” våra poster (klicka på knappen!). Tänk på oss och på BKWine Vinresor när du börjar bli resesugen igen, när du längtar efter att komma ut i vingårdarna. Tänk på oss när du planerar din nästa vinresa. När den dagen kommer.

Men du kan kanske hjälpa oss ännu mer:

Berätta om vad vi gör för dina vinintresserade vänner. Berätta för dem om våra vinresor och vad vi skriver om vin. Föreslå att de ska läsa vårt nyhetsbrev BKWine Brief och ”gilla” oss på Facebook (BKWine Magazine och BKWine Vinresor) och Instagram (där vi är @bkwinetours). Och kanske vill de komma med på en vinresa någon gång i framtiden (all info om vinresor finns på BKWineVinresor.com).

All liten hjälp vi kan få är välkommen.

Vi försöker liva upp din tid i ”självisolering” eller hur du nu lever, eller bara den tid som blir utan resor, med att posta mer än vanligt om goda viner och härliga vindistrikt.

Och så planerar vi för framtiden. Då vi hoppas att vi träffas i något vindistrikt.

Britt & Per

Färden över Cook-sundet tar oss från Nordön till Sydön
Färden över Cook-sundet tar oss från Nordön till Sydön, copyright BKWine Photography
Mount Cook och den blåskimrande Pukaki-sjön
Mount Cook och den blåskimrande Pukaki-sjön, copyright BKWine Photography

Dela/gilla artikeln:

Nyhetsbrev:

Dela/gilla artikeln:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on tumblr
Share on email

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Månatligt nyhetsbrev om vin och resor.

Passa på. Prenumerera nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

Explore all our wine tours:

Kom med på en av våra legendariska vinresor till en av våra reguljära destinationer.

Vill du ha en alldeles egen privat vinresa? Läs mer om skräddarsydda vinresor.

Eller ta en titt på urvalet av våra populära vinresedestinationer.