Languedoc

Languedoc – Möten med viner och vinodlare i franska södern

Boken “Languedoc, möten med viner och vinodlare i den franska södern” är ett pionjärverk om vinregionen Languedoc, om dess viner, dess vinodlare och vingårdar.

Languedoc – Möten med viner och vinodlare i franska södern

Languedoc – Möten med viner och vinodlare i franska södern

Kanske får namnet Languedoc dig att tänka på många olika saker. Kanske får det dig inte att tänka på något särskilt alls.

Idag är Languedoc ett av de mest spännande och dynamiska vindistrikten i Frankrike. Kanske är det Languedocs historiska roll som källa för stora volymer tämligen enkelt vin. Kanske är det appellationsreglerna som här ofta är mer flexibla än i andra distrikt. Här finns många dynamiska och innovativa vinmakare. Här finns unga, energiska rebeller. Men här finns också en lång tradition av vinproduktion som många bygger vidare på.

Vad det än beror på så hittar man idag i Languedoc fantastiskt många goda, spännande och karaktärsfulla viner. Och ofta till mycket rimliga priser.

Samtidigt finns det en rikedom av druvsorter, som inte alltid är ”samma gamla vanliga” utan unika, lokala specialiteter, en rikedom av varierande terroirer och av olika appellationer som gör att det hela tiden finns nya, spännande viner och vinproducenter att upptäcka.

Det är allt detta som vi vill förmedla, och illustrera, med boken om Languedoc.

Boken, vars hela titel är “Languedoc – Möten med viner och vinodlare i franska södern“, är skriven av Britt Karlsson (BKWine) i samarbete med två medförfattare: Bengt Rydén och Anders Levander. Bilderna i boken är gjorda av Per Karlsson (BKWine). Den är utgiven av Carlsson Bokförlag.

Vi hoppas att den ska inspirerar dig att upptäcka detta fantastiska vindistrikt!

Mer information om boken om Languedoc finns på BKWine Magazine (flera sidor med info). Där finns även information om var du kan köpa boken.

Prenumerera på BKWine Brief!

Fyll i din emailadress:


Gör dina vänner glada!

Och oss också. Dela och Gilla detta!

Nyhetsbrev om vin & resor!