Aktuella Resor – BKWine Vinresor https://www.bkwinevinresor.com Res och upplev vin med BKWine Sat, 08 Aug 2020 10:33:29 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://www.bkwinevinresor.com/wp-content/uploads/2020/05/cropped-FavIcon-NEW-thick-vinresor-Red-1-32x32.png Aktuella Resor – BKWine Vinresor https://www.bkwinevinresor.com 32 32 Champagne, 16-20 september 2020 https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-till-champagne/ https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-till-champagne/#respond Mon, 11 Nov 2019 18:10:54 +0000 https://www.bkwinevinresor.com/?p=5922 Den sprudlande vinresan med och i Champagne — Det finns väl inte något annat i vinets värld som för tankarna till fest på samma sätt som Champagne? På denna resa kommer du att upptäcka att champagne är så mycket mer än en festdryck. Det är framför allt ett högklassigt vin. Det finns inget som går […]

Continue reading: Champagne, 16-20 september 2020


The post Champagne, 16-20 september 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>

Den sprudlande vinresan med och i Champagne

— Det finns väl inte något annat i vinets värld som för tankarna till fest på samma sätt som Champagne? På denna resa kommer du att upptäcka att champagne är så mycket mer än en festdryck.

Det är framför allt ett högklassigt vin. Det finns inget som går upp mot att uppleva denna fantastiska dryck på plats. En resa fylld med extraordinära bubbliga viner och gastronomisk mat.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Magnifika champagne-luncher
 • Stora hus och små odlarchampagner
 • 14 800 SEK
 • Vackra landskap
 • Klassiskt och nytänkande
 • Ekologiska vingårdar
 • Reims
 • Vallée de la Marne, Montagne de Reims, Côte des Blancs

Boka nu!

Det finns många mousserande viner i världen men bara ett distrikt får kalla sina viner för Champagne.

Under våra dagar i Champagne kommer du att få lära dig det mesta om denna bubblande dryck och varför champagne är så unikt. Hur skiljer sig champagne från andra mousserande viner? Hur ser jordmånen ut? Vad betyder det nordliga klimatet? Hur går degorgeringen går till? Allt detta och mycket mer kommer du att få svar på.

För att du ska få ett bra grepp om Champagne så kommer vi att blanda besök på större champagne-hus med besök hos små oberoende odlare.

De flesta kända champagner kommer från mycket stora vinanläggningar (”hus”). Vi kommer att framför allt fokusera på mindre, mer exklusiva och kvalitetsinriktade producenter på denna resa. En del av dem är du kanske bekant med men andra har du kanske aldrig hört talas om, även fast de gör enastående viner. Ytterligare en av Champagnes ”hemligheter” som du får med dig hem.

En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne
En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne, copyright BKWine Photography
En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne
En by och vingårdar längs med floden Marne i Champagne, copyright BKWine Photography

Vi äter fantastiska luncher med genomgående champagne och vi får då tillfälle att se hur man bäst kombinerar en hel måltid runt champagne. I de flesta fall blir lunchen hemma hos en producent tillsammans med producenten själv.

De mest berömda champagnerna kommer från tre områden runt Epernay och Reims: Vallée de la Marne, Montagne de Reims och Côte des Blancs. Du kommer att bekanta dig med alla.

Nyskördade pinot noir-druvor i en vingård i Champagne
Nyskördade pinot noir-druvor i en vingård i Champagne, copyright BKWine Photography
Nyskördade pinot noir-druvor i en vingård i Champagne
Nyskördade pinot noir-druvor i en vingård i Champagne, copyright BKWine Photography

Vi träffas i Reims, 15 mil öster om Paris. Här finns flera kända champagnehus. Till exempel Pommery inhyst i ett palats-vineri i Tudor-stil, Taittinger, Veuve-Clicquot, Ruinart, Krug, Roederer och Mumm, bara för att ge några exempel.

Katedralen i Reims är en av de vackraste och mest imponerande i Frankrike och är på Unescos lista med världskulturarv. Den har överlevt många vedermödor sedan den byggdes på 1200-talet, inte minst första världskrigets bombningar. De blyinfattade fönstren är magnifika, och berömda. Man bör inte missa de nyare som har ritats av Chagall.

Du tar dig själv till Reims. Det är bara en 45 minuters resa med snabbtåget, TGV, från Paris Gare de l’Est. Man kan också åka tåg direkt från flygplatsen Charles de Gaulle till Reims.

Resan leds av en av BKWines expertguider, specialist på vin och resor. Resan har ett begränsat antal deltagare för att säkerställa kvaliteten på alla besök.

Värt att notera också är att vi har skrivit en internationellt prisvinnande bok om Champagne, den enda boken med fullständigt modern information om Champagne. Så bättre guide kan du knappast få till denna vinregion. Mer om detta nedan.

Den magnifika katedralen i Reims i Champagne
Den magnifika katedralen i Reims i Champagne, copyright BKWine Photography
Den magnifika katedralen i Reims i Champagne
Den magnifika katedralen i Reims i Champagne, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Champagne

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Reims
 • Dag 2, torsdag — Södra Montagne de Reims
 • Dag 3, fredag — Côte des Blancs, Vallée de la Marne
 • Dag 4, lördag — Reims, Montagne de Reims, ekologisk champagne
 • Day 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 16 september — Ankomst till Reims

Ankomst till Reims. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna hotell.

Ankomst till Reims och incheckning på vårt centralt belägna, fyrstjärniga hotell.

Reims är en stad med knappt 200 000 invånare. Många av champagnehusen har sitt säte här i Reims. I de underjordiska källarna vilar miljontals flaskor i väntan på att så småningom släppas ut och drickas upp.

Reims är en trevlig och livlig stad med flera högklassiga restauranger och många vin- och champagnebarer. Katedralen Notre Dame de Reims, en av Frankrikes vackraste katedraler, är den stora sevärdheten.

Denna första kväll kan vi rekommendera en promenad i stadens centrala delar. Det finns ett elegant promenadstråk med många uteserveringar och restauranger. I närheten ligger katedralen. Ett glas champagne på en uteservering lockar säkert.

Fri kväll på egen hand.

Chardonnay-druvor i en traditionell press i Champagne
Chardonnay-druvor i en traditionell press i Champagne, copyright BKWine Photography
Provning av vin clair direkt från ett fat i Champagne
Provning av vin clair direkt från ett fat i Champagne, copyright BKWine Photography

Torsdag, 17 september — Montagne de Reims, Vallée de la Marne

Vår buss hämtar oss vid hotellet efter frukost. Vi ska börja vårt utforskande av Champagne-regionen. Vi börjar dagen i distriktet Montagne de Reims och åker vidare till Vallée de la Marne.

På morgonen besöker vi en odlare i byn Ludes som förklarar den speciella processen man använder sig av för att göra champagne: varför skörden alltid görs för hand, det speciella sättet att pressa druvorna på, magiken i ”den andra jäsningen osv.

Vi fortsätter söderut och stannar hos ett litet men mycket exklusivt ”hus” som bjuder in oss till en gourmetlunch med ett urval av deras bästa champagner.

Efter lunchen tar vi en kort promenad, välbehövligt, till en av deras mytomspunna vingårdar, en av de bästa i Champagne, med en perfekt terroir och mikroklimat: En drygt 5 hektar stor muromgärdad vingård med ett av Champagnes mest exceptionella lägen: en brant, solig sydsluttning ner mot floden Marne, som man med rätta är mycket stolt över.

På eftermiddagen kör vi vidare mot Vallée de la Marne och besöker en familjeproducent som gör utmärkta champagner huvudsakligen från druvan pinot meunier. Det ger viner med mer kropp och frukt än vad man vanligen förväntar sig i Champagne. Pinot meunier har fått en renässans i Champagne de senaste åren och är nu trend-druvan par excellence.

Vår odlare kommer också att förklara det viktiga, avgörande, momentet med blandningen i Champagne. Sättet man blandar vin i Champagne är unikt för området och förekommer nästan ingen annanstans.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Fri kväll i Reims.

En by och vingårdar på en sluttning i Champagne
En by och vingårdar på en sluttning i Champagne, copyright BKWine Photography
En by och vingårdar på en sluttning i Champagne
En by och vingårdar på en sluttning i Champagne, copyright BKWine Photography

Fredag, 18 september — Côte des Blancs, Vallée de la Marne

Efter frukost sätter vi oss i bussen och åker söderut, mot Côte des Blancs, distriktet strax söder om Epernay som är känt för sina fina chardonnay-odlingar.

När vi åker förbi Epernay tar vi tillfället i akt att åka in i stan och ta en titt på vackra Avenue de Champagne med alla sina champagne-hus, Moët & Chandon inte minst. Vi stannar till och tittar på statyn av Dom Perignon.

Vi fortsätter sedan mot kända och pittoreska grand cru-byar som Mesnil-sur-Oger, Cramant och Avize. Många odlare här gör naturligtvis blanc de blancs, en champagne på enbart chardonnay-druvor.

Vi börjar med att besöka en liten familjefirma i Oger som drivs av ett ungt par. De arbetar mycket naturligt och jäser samtliga basviner på ekfat. Champagnerna har både fin finess och bra koncentration.

Lunch blir det på den tjusigt designade restaurangen “Les Avisés” i Avize. Restaurangen, som också är ett litet lyxigt hotell, ägs av den kände champagne-producenten Champagne Jacques Selosse. Vi äter en 3-rättersmeny med lite olika champagner till. Det blir naturliga och ekologiska champagner, bl a en av Selosses egna fantastiska men mycket annorlunda champagner.

Vi avslutar med ett besök i Vallée de la Marne då vi tränger ännu djupare in i Champagnes hemligheter genom att också prova de stilla basvinerna, les vins clairs. Alltså “champagne” utan bubblor, innan den andra jäsningen.

Tidig kväll är vi åter tillbaka i Reims för lite avkoppling efter denna intensiva dag. Kvällen är fri.

Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne
Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne, copyright BKWine Photography
Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne
Provning och lunch hos en producent avklarad i Champagne, copyright BKWine Photography

Lördag, 19 september — Reims, Montagne de Reims

Vi stannar i Reims på morgonen och besöker ett av de stora kända husen. De imponerande kilometerlånga källargångarna, de äldsta från romartiden, med miljontals flaskor i lager är något som man måste se när man är i Champagne.

Vi fortsätter sedan några kilometer söderut, till ett litet kvalitetsmedvetet hus i Montagne de Reims. Här ska vi äta lunch men först går vi ut i vingården för att prata om det viktiga arbetet ute på fältet. Vi tittar på jorden och vinrankorna och vi får veta hur man sköter sin vingård. Utan fina druvor blir det ingen bra kvalitet på vinet.

Till fyrarätters-lunchen smakar vi oss igenom sortimentet av goda och kraftfulla champagner. Flera är gjorda huvudsakligen på pinot-druvor.

Vi hinner med ytterligare ett besök innan det blir dags att ge oss tillbaka till Reims. Det blir i Bouzy, hos en egendom som grundades på 1800-talet, då champagne började säljas världen över. Byn Bouzy är känd för sin fina pinot noir. Vi provar igenom sortimentet och vi passar på att ställa de frågor vi ännu inte fått svar på.

Kvällen är ledig för avkoppling och nya gastronomiska upptäckter.

Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne
Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne, copyright BKWine Photography
Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne
Flaskor i pupitres i en utgrävd källargång i Champagne, copyright BKWine Photography

Söndag, 20 september — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Tusentals flaskor vilar i en källare i Champagne
Tusentals flaskor vilar i en källare i Champagne, copyright BKWine Photography
Tusentals flaskor vilar i en källare i Champagne
Tusentals flaskor vilar i en källare i Champagne, copyright BKWine Photography

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Champagne och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Boken om Champagne

Champagne, vinet och odlarna är vår bok om Champagne. Det är en unik bok som förklarar allt om vad champagne är för sorts vin och hur det görs, vad det är som gör det till det unika bubblande vin det är. Vi berättar både om de glansiga fasaderna och om vad som verkligen händer i vingårdarna och vinkällarna.

Den utnämndes till ”bästa bok om franska viner” i Gourmand Awards.

Det är också en omfattande guide till de spännande ”odlarchampagnerna” som idag leder loppet mot ännu bättre, mer spännande, och karaktärsfulla champagner.

Den enda boken på svenska om champagne som ger dig all fakta och kunskap.

Kan vara en bra förberedelse för resan kanske?

Det borgar förstås också för att om du reser med BKWine så kommer du att resa med Sveriges kanske kunnigaste champagneexpert.

Champagne, vinet och odlarna, av Britt Karlsson & Per Karlsson

Boken om franska viner

Du får en ingående beskrivning av Champagne och regionens viner och även en översikt över hela Frankrike; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Frankrikes viner så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Mer vinböcker

Och det är bara en av alla de vinböcker som vi författat. Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson
En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Champagne

Datum: 16-20 september 2020

Pris: 14 800 SEK

Enkelrumstillägg: 2900 SEK

 I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell
  • Fyrstjärnigt hotell i Reims, Holiday Inn Reims Centre Ville
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska och lyxiga flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive högklassiga viner på prestigefyllda vinslott
 • Start- och slutpunkt: Reims
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Reims.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Det är lätt att ta sig till Reims. Det är bara en 45 minuters resa med snabbtåget, TGV, från Paris Gare de l’Est. Man kan också åka tåg direkt från flygplatsen Charles de Gaulle till Reims. Tågbiljetter släpps normalt sett tre månader innan avresa. Det är lätt att boka biljetter på internet på franska järnvägens, SNCFs, sajt.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 15 juli 2020 Ett fåtal platser kvar. Boka nu!

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Continue reading: Champagne, 16-20 september 2020


The post Champagne, 16-20 september 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>
https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-till-champagne/feed/ 0
Amarone, Valpolicella, Soave i Veneto, 16-20 september 2020 https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-veneto-amarone-valpolicella/ https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-veneto-amarone-valpolicella/#respond Sun, 10 Nov 2019 10:07:43 +0000 https://www.bkwinevinresor.com/?p=6510 Vinresa i Veneto: Njut av Amarone och Valpolicella och återupptäck Soave — Vinresans fokus är Amarone, Valpolicella och Soave, de stora vindistrikten i Veneto. I Valpolicella har amarone nått stjärnstatus. Både amarone och ”klassisk” valpolicella är idag mycket eftertraktade av vinentusiaster runt om i världen. Bra soave är ett av Italiens mest intressanta vita viner, […]

Continue reading: Amarone, Valpolicella, Soave i Veneto, 16-20 september 2020


The post Amarone, Valpolicella, Soave i Veneto, 16-20 september 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>

Vinresa i Veneto: Njut av Amarone och Valpolicella och återupptäck Soave

— Vinresans fokus är Amarone, Valpolicella och Soave, de stora vindistrikten i Veneto. I Valpolicella har amarone nått stjärnstatus. Både amarone och ”klassisk” valpolicella är idag mycket eftertraktade av vinentusiaster runt om i världen. Bra soave är ett av Italiens mest intressanta vita viner, den mindre kända grannen Gambellara icke att förglömma. Med den vackra, eleganta staden Verona, med sin berömda arena, som utgångspunkt besöker vi Venetos olika vindistrikt och går på djupet med alla dessa viner och den italienska gastronomin.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Boende i vackra Verona
 • Amarone, valpolicella, soave
 • 13 900 SEK
 • Innovativa vinmakare
 • Appassimento-metoden
 • Gastronomiska luncher
 • Ekologiska vingårdar

Boka nu!

Veneto, i nordöst, är en av Italiens största och aktivaste vinregioner. Det är idag ett mycket spännande och dynamiskt vindistrikt. Den stora framgång som amarone della valpolicella har haft de senaste åren har lyft fram regionen Veneto i strålkastarljuset.

Vi kommer att titta närmare på den mycket speciella tillverkningsprocessen av amarone, med appassimento (torkade druvor), och smaka ett flertal amarone. Det är ett tillfälle att gå på djupet i amaronevinerna och i de olika stilar som vingårdarna producerar idag.

Lika intressant är den kvalitetsrenässans som de ”klassiska” vinerna fått i Venetoregionen. Idag kan både Soave, ”vanlig” Valpolicella, och de andra distrikten ståta med viner av högsta kvalitet (Gambellara, Prosecco, Lugana och andra). Resan kommer givetvis att bjuda på många fina amaroneviner, men det är inte det enda temat. Vi kommer att visa upp ett representativt urval av de viner och producenter som finns i Veneto.

Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och berg
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och berg, copyright BKWine Photography
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och berg
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och berg, copyright BKWine Photography

Längre österut i Veneto har vi också det stora prosecco-området. Passa på att botanisera bland dessa viner på vinbarerna på kvällarna. Det är för långt bort från Verona för att hinna med ett besök där också.

Vi kommer att ha Verona som bas under resan. Det är en fantastisk stad med sin välbevarade romerska amfiteater, de många renässanspalatsen och vindlande gränder. Den gamla stadskärnan med sina slingrande gator förtjänar verkligen att upptäckas. Vill man gå på shoppingrunda finns här gott om lyxiga modebutiker. Och förstås även en uppsjö av restauranger.

Vi äter tre gastronomiska lyxiga luncher tillsammans, huvudsakligen hos vinproducenter. Kvällarna är lediga att utforska Verona och de många restaurangerna. Vi har några favoriter som vi gärna rekommenderar.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Den fantastiska romerska arenan i Verona på Piazza Bra
Den fantastiska romerska arenan i Verona på Piazza Bra, copyright BKWine Photography
Centrum i Verona är mycket livligt på kvällen
Centrum i Verona är mycket livligt på kvällen, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Veneto med Valpolicella, amarone, Soave

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Verona
 • Dag 2, torsdag — Valpolicella och amarone
 • Dag 3, fredag — Soave och Gambellara
 • Dag 4, lördag — Djupdykning i Valpolicella och amarone
 • Day 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 16 september — Ankomst till Verona

Ankomst till Verona. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna hotell.

Vårt hotell ligger mycket central, bara några minuters promenad från den romerska arenan och Piazza Bra, och dessutom med en trevlig vinbar precis runt hörnet.

Verona är en elegant och frodande typisk norditaliensk stad. Den är bräddfull av historia och sevärdheter: romerska arenan och teatern, kastellet vid floden, de två stora torgen som är stadens två nav, Piazza Bra och Piazza delle Erbe och mycket annat. Man kan promenera runt i timtal på de små gatorna och hela tiden upptäcka nya saker.

Här finns också massor med kaféer och restauranger. Vi rekommenderar att man efter att ha avslutat sin aperitif kanske går några kvarter bort från den ganska turistiska Piazza delle Erbe för att få en mer genuin italiensk stämning på kvällens restaurang. Det är inte svårt att hitta en trattoria.

Fri kväll för en första promenad i den gamla stadskärnan.

Landskap i Valpolicella, Veneto, med vingårdar och en kyrka
Landskap i Valpolicella, Veneto, med vingårdar och en kyrka, copyright BKWine Photography
Landskap i Valpolicella, Veneto, med vingårdar och en kyrka
Landskap i Valpolicella, Veneto, med vingårdar och en kyrka, copyright BKWine Photography

Torsdag, 17 september — Valpolicella och amarone

Vi ägnar dagen åt Valpolicella, med sitt “vanliga” eller klassiska vin och sin amarone. Hela distriktet ligger inom behändigt avstånd från Verona.

Druvorna till dessa viner, corvina veronese, rondinella, molinara och corvinone, odlas nära Verona på vackra sluttningar, ibland terrasserade. Vingårdarna sprider ut sig över fem dalar som gör landskapet vackert böljande, de fem fingrarna i Valpolicella. Klimatet är gynnsamt, inte bara för att få mogna druvor utan även för att torka dem på hösten och vintern, den s.k. appassimento-metoden, för att bli den torra amarone och den söta recioto.

Vi besöker bl.a. Musella som är en av de mest kända och mest uppskattade producenterna i Valpolicella. De ställde om till biodynamisk odling för några år sedan. Ett annat besök blir hos Massimago i den lite vilda och undangömda Mezzane-dalen. Här äter vi även en fantastisk lunch med flera olika lokala specialiteter. Och till lunchen dricker vi naturligtvis egendomens goda viner.Eftermiddagsbesöket blir hos Stefano Accordini i hjärtat av Valpolicella Classico. Idag är det fjärde generationen av familjen som sköter om den 25 hektar stora egendomen.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Kvällen är ledig för avkoppling. Kanske dags att prova en Aperol spritz, den orangea aperitifen alla dricker här. Eller bättre, be om en ”durello spumante”, ett mousserande vin gjort på den mycket lokala druvan durello, vinentusiastens alternativ till den mer massmarknadsinriktade prosecco. Och sedan middag nedåt floden?

Druvor som torkar i Valpolicella, appassimento, för att bli amarone
Druvor som torkar i Valpolicella, appassimento, för att bli amarone, copyright BKWine Photography
Druvor som torkar i Valpolicella, appassimento, för att bli amarone
Druvor som torkar i Valpolicella, appassimento, för att bli amarone, copyright BKWine Photography

Fredag, 18 september — Soave och Gambellara

Även i Soave, det berömda vitvinsdistriktet, har vi haft en explosion av kvalitetstänkande. Soaves image har helt och hållet förändrats i takt med att producenterna satsar på karaktär och personlighet i sina viner.

Vi besöker några av de ledande egendomarna i Soave, som t ex dynamiska Coffele, vackert belägen mitt i gamla stan i Soave, Pieropan på huvudgatan i Soave, eller unge och mycket ekologiske Giovanni Menti i den bergiga regionen Gambellara som ligger strax öster om Soave (och som är ett område som bara de verkligt välinformerade upptäckt ännu så länge). Eller någon annan av de som idag gör Soave av hög kvalitet.

Vi äter en spännande menu degustazione hos familjeägda La Cappuccina i Costalunga di Monteforte, där den ene brodern är vinmakare, systern sköter marknadsföringen av vinet och den andre brodern står i köket i restaurangen. Den mycket trevliga familjen Tessari producerar aromatiska och eleganta Soave. Under lunchen får vi se hur väl de passar till mat.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Verona. Fri kväll i Verona. Kanske dags att pröva någon favoritrestaurang med venetianska specialiteter, eller ett besök på stans bästa pizzeria?

Det pampiga gamla slottet i Soave, Veneto
Det pampiga gamla slottet i Soave, Veneto, copyright BKWine Photography
Det pampiga gamla slottet i Soave, Veneto
Det pampiga gamla slottet i Soave, Veneto, copyright BKWine Photography

Lördag, 19 september — Valpolicella och amarone

Denna dag håller vi oss i vindistriktet närmast Verona, Valpolicella, och vi kommer att träffa några mycket passionerade vinmakare.

Programmet idag inkluderar besök på Azienda Agricola Trabucchi i lilla vinbyn Illasi. Denna trevliga familjefirma grundades 1920 av Marco Trabucchi. Familjen har runt 20 hektar vinodlingar och gör också sin egen olivolja. Egendomen var en av de första i Valpolicella att bli ekologiskt certifierad.

Lunchen blir på Squarano Estate som ägs av Marchesi Fumanelli. Detta är en fantastisk vacker egendom mitt i Valpolicella Classico-området, ett palats med utsikt över landskapet är förvisso värdigt en markis. Familjen Fumanelli har odlat vin här sedan 1470. Vi hinner med ett besök bland vinrankorna och i källaren innan vi sätter oss till bords i skuggan på borggården, om vädret tillåter, och avnjuter en lyxig flerrättersmåltid med egendomens viner till.

På programmet står också besök lilla producenten Antolini i Valpolicella. Vingården drivs mycket ambitiöst av bröderna Pier Paolo och Stefano Antolini. Tyndpunkten ligger på arbetet ute i vingården som sker i möjligaste mån utan några bekämpningsmedel. Bröderna gör valpolicella, amarone, recioto och även grappa.

Sedan är det dags att ta farväl av Valpolicella-sluttningarna och bege oss tillbaks till Verona för en sista kväll i denna vackra stad. Fri kväll.

Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och en vacker villa
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och en vacker villa, copyright BKWine Photography
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och en vacker villa
Valpolicellas böljande landskap med vingårdar och en vacker villa, copyright BKWine Photography

Söndag, 20 september — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Skål och välkommen med ett glas soave på en uteservering - i Soave
Skål och välkommen med ett glas soave på en uteservering - i Soave, copyright BKWine Photography
Skål och välkommen med ett glas soave på en uteservering - i Soave
Skål och välkommen med ett glas soave på en uteservering - i Soave, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Veneto och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Vinböcker

Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa till Veneto

Datum: 16-20 september 2020

Pris: 13 900 SEK

Enkelrumstillägg: 2350 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell
  • Tre-stjärniga Hotel Verona, centralt beläget i Verona
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Verona
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska från italienska vid behov, de flesta besök är dock på engelska
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Verona.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 1 juni 2020 Denna resa är inställd

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Continue reading: Amarone, Valpolicella, Soave i Veneto, 16-20 september 2020


The post Amarone, Valpolicella, Soave i Veneto, 16-20 september 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>
https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-veneto-amarone-valpolicella/feed/ 0
Rioja, 23-27 september 2020 https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-rioja-spanien/ https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-rioja-spanien/#respond Sat, 09 Nov 2019 13:53:08 +0000 https://www.bkwinevinresor.com/?p=6453 Rioja – spännande viner, hisnande natur och fantastisk arkitektur — Följ med oss på denna spännande resa till Rioja, ett vindistrikt som är både klassiskt och modernt på ett sätt som vi bara hittar i Spanien. Här finns vingårdar som marknadsför sig inte bara med goda viner utan också med hisnande och spännande arkitektur. Landskapet […]

Continue reading: Rioja, 23-27 september 2020


The post Rioja, 23-27 september 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>

Rioja – spännande viner, hisnande natur och fantastisk arkitektur

— Följ med oss på denna spännande resa till Rioja, ett vindistrikt som är både klassiskt och modernt på ett sätt som vi bara hittar i Spanien. Här finns vingårdar som marknadsför sig inte bara med goda viner utan också med hisnande och spännande arkitektur. Landskapet är bergigt och naturskönt. Vi börjar i den eleganta staden Bilbao, känt för Guggenheimmuseet, och bor sedan två nätter mitt i Rioja, i staden Logroño, känd för sina många tapasbarer.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Boende i Bilbao med Guggenheim
 • Logroño
 • 14 400 SEK
 • Både modern och traditionell Rioja
 • Magnifik natur
 • Spansk gastronomin
 • Ekologiska vingårdar

Boka nu!

Rioja-vinerna är idag bättre än någonsin. Rioja har genomgått flera faser de senast decennierna. Det var Sveriges och många andra länders populäraste vin under lång tid på 1980- och 1990-talen. Men sedan trängdes Rioja undan av Nya Världen och man har fått kämpa för att komma tillbaka. Vilket man har gjort, och det med besked. Kom med och upptäck det nya Rioja. Och som extra bonus, njut av den spanska gastronomin som nu är på topp.

Vi träffas i Bilbao där vi bor första och sista natten. Det går smidigt att flyga till Bilbao och kanske tar du någon extra dag där så att du hinner besöka det fantastiska Guggenheim-muséet och den vackra staden.

Dramatiskt landskap i Rioja med vingårdar och berg
Dramatiskt landskap i Rioja med vingårdar och berg, copyright BKWine Photography
Dramatiskt landskap i Rioja med vingårdar och berg
Dramatiskt landskap i Rioja med vingårdar och berg, copyright BKWine Photography

På torsdag morgonen hämtar vår buss oss vid hotellet och vi åker mot Rioja-distriktet, knappt två timmar från Bilbao över Kantabriska Bergen. Under våra dagar här kommer vi att besöka både stora, välkända vinproducenter och lite mindre bodegor. Vi kommer att se exempel på olika stilar av Rioja.

Rioja idag är inte på något sätt ett förutsägbart vin. Man kan lugnt konstatera att de överdrivet mjuka och vaniljiga vinerna som många gjorde på 80-talet tillhör en svunnen epok. Det har den nya generationen vinmakare sett till.

Som vanligt på våra vinresor så kommer vi också ägna oss en hel del åt den lokala gastronomin. Det spanska köket är idag mycket omskrivet och de spanska kockarnas förmåga till innovation är berömd. Vi kommer att få flera exempel på detta. Vi kommer att äta tre härliga luncher på de vingårdar vi besöker. Kvällarna är lediga för eget utforskande av restauranglivet i Bilbao och Logroño.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Guggenheimmuséet vid floden Nerviòn i Bilbao i skymningen
Guggenheimmuséet vid floden Nerviòn i Bilbao i skymningen, copyright BKWine Photography
Guggenheimmuséet i Bilbao och stadens högsta byggnad
Guggenheimmuséet i Bilbao och stadens högsta byggnad, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Rioja

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Bilbao
 • Dag 2, torsdag — Till Rioja och huvudstaden Logroño
 • Dag 3, fredag — Bodegorna i Haro, Riojas andra stad
 • Dag 4, lördag — Imponerande källare och åter Bilbao
 • Day 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 23 september — Ankomst till Bilbao

Ankomst till Bilbao. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna hotell.

Bilbao är en fantastiskt trevlig stad med ett par hundra tusen invånare i centrala stan. Sedan Guggenheim-muséet byggdes har staden fått ett stort uppsving. Det är nu en dynamisk konststad och restaurangstad. Mycket elegant.

I Bilbao finns både gourmetrestauranger och mindre pretentiösa krogar med baskiska specialiteter som innefattar både fina fisk- och skaldjursrätter, högklassig gris och charkuterier av toppkvalitet.

I Gamla Stan ringlar små gränder mellan medeltidshusen. Du kan köpa en äkta basker från Baskien i den historiska hattaffären några kvarter från torget Plaza Nueva. I den ”moderna” delen av staden (från 1800-talet) finns förstås en gata som är fylld med uteserveringar och tapasbarer, Calle Ledesma, men tapasbarer och restauranger hittar man överallt. Allt är inom behändigt promenadavstånd, inklusive Guggenheimmuseet. Har du tid så kan du ta tunnelbanan några hållplatser ut till kusten, Biscayabukten.

Fri kväll att upptäcka Bilbao. En promenad i skymningen längs med floden är ett måste.

En väg slingrar sig genom höstfärgerna i vingårdarna i Rioja
En väg slingrar sig genom höstfärgerna i vingårdarna i Rioja, copyright BKWine Photography
En väg slingrar sig genom höstfärgerna i vingårdarna i Rioja
En väg slingrar sig genom höstfärgerna i vingårdarna i Rioja, copyright BKWine Photography

Torsdag, 24 september — Till Rioja och huvudstaden Logroño

På morgonen hämtar vår buss oss vid hotellet och vi börjar vår resa till Rioja som tar cirka 2 timmar.

Resan är faktiskt lite av en upplevelse i sig. På havssidan, i Baskien, är landskapet grönt och frodande. Vindarna från havet drar med sig mycket fukt. För att komma till Rioja åker man över den Kantabriska Bergskedjan.

När man åkt över toppen så förändras landskapet dramatiskt. Det får en helt annan färg, inte alls lika grönt. Istället ser man i fonden den imponerande bergskedjan. Gamla små byar ligger utspridda i landskapet. Vingårdarna blir fler och fler. På dagens program står bl a den spektakulära Bodega Baigorri i Samaniego. Bodegan har ett verkligt iögonfallande läge i Rioja Alavesa. De har även en mycket bra restaurang (bara öppen för privata sällskap). Där kan vi njuta av utsikten över vingårdarna på ena sidan och vyn över ekfatskällaren på andra sidan.

Eftermiddagsbesöket blir på pampiga Bodegas Franco Españolas som ligger i utkanten av Logroño. Den grundades i slutet av 1800-talet när franska vinbönder flydde Bordeaux, som härjades av vinlusen. Ett intressant besök både ur historisk synvinkel och vinmässigt. Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell i Logroño. Logroño är Riojas ”huvudstad” och den största staden i regionen. Vårt hotell ligger centralt, precis i kanten av den gamla stadskärnan.

Kvällen är fri för egna gastronomiska äventyr. Ett stenkast från vårt hotell finns den gamla matmarknaden och strax intill ”tapasgatan”, Calle Laurel och även Calle San Juan. Varje bar har sin specialitet: skinka, grillade räkor, anklever, omeletter osv.

Dags för rundpumpning av musten från ett stort ekfat i en vinkällare i Rioja
Dags för rundpumpning av musten från ett stort ekfat i en vinkällare i Rioja, copyright BKWine Photography
Dags för rundpumpning av musten från ett stort ekfat i en vinkällare i Rioja
Dags för rundpumpning av musten från ett stort ekfat i en vinkällare i Rioja, copyright BKWine Photography

Fredag, 25 september — Bodegorna i Haro, Riojas andra stad

Vår buss hämtar oss på morgonen på vårt hotell. Vi beger oss väster ut till Haro, mycket mindre än Logroño. Haro är dock minst lika viktiga i Rioja vad gäller vin.

Nästan alla bodegor i Haro ligger samlade runt den gamla järnvägsstationen. Här finns mycket vin koncentrerat på ett litet område. Det är här vi kommer att spendera dagen, i El Barrio de la Estación. I Rioja är det inte bara druvsorterna som sätter sin prägel på vinerna utan också eklagringen. Hos tempranillo kommer många av aromerna fram efter en tids eklagring och flasklagring, ja så är i alla fall traditionen.

Vi diskuterar eklagring och mycket annat under dagen. Vi besöker t ex Muga. Detta är ett av de gamla kända namnen i Haro, en familjeegendom som på ett harmoniskt sätt lyckas förena det traditionella och det moderna. De har dessutom ett eget tunnbinderi.

På dagens program står också en av de mindre bodegorna i Haro, den utmärkta Gomez Cruzado med en vinmakare som är full av idéer. Hos en av vinproducenterna serveras vi en härlig lunch med klassiska Rioja-specialiteter.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Logroño. Fri kväll för att upptäcka fler tapas-barer. Börja gärna med en fino sherry till aperitif även om man förstås egentligen här dricker mest röd rioja.

En liten by bland vingårdarna i Rioja med Kantabriska Bergen i bakgrunden
En liten by bland vingårdarna i Rioja med Kantabriska Bergen i bakgrunden, copyright BKWine Photography
En liten by bland vingårdarna i Rioja med kyrkan mitt i byn
En liten by bland vingårdarna i Rioja med kyrkan mitt i byn, copyright BKWine Photography

Lördag, 26 september — Imponerande källare, åter till Bilbao

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och packar in vårt bagage i bussen. Vi ska inte åka så långt, eftersom vår första bodega ligger precis utanför Logroño.

Vi börjar dagen med ett besök hos Bodegas Campo Viejo, en stor och välkänd bodega med en ståtlig vinkällare som invigdes 2011. Vi får ett besök och en intressant provning med lite tilltugg. Campo Viejo är en av de allra största producenterna i Rioja, kanske den största. Deras anläggning är jättelik och fylld med modern teknik. Både deras flaskkällare och fatkällare har imponerande dimensioner. De lär ha mer än 60 000 fat fyllda med vin.

Vi åker sedan vidare till en mindre familjefirma i Fuenmayor. Familjen började inte buteljera sina viner själva förrän 1984 och de har nu 60 hektar vingårdar. Vi gör ett besök här och sedan bänkar vi oss för en god lunch som kommer att bestå av en mängd olika tapas. Inte långt därifrån ligger Bodegas Marques de Arviza. Dit beger vi oss för ett eftermiddagsbesök. Detta är en av de äldsta vingårdarna i Rioja. De underjordiska källarna är djupa och imponerande.

Vi åker sedan vidare mot Bilbao och vi räknar med att vi är framme vid vårt hotell runt sjutiden. Med andra ord, gott om tid för en aperitif innan middagen, spanska middagstider är ju sena (läs vår landsguide om Spanien!) . Vi rekommenderar gärna restauranger och vinbarer. Fri kväll.

Skörd av mogna tempranillo-druvor i en vingård i Rioja
Skörd av mogna tempranillo-druvor i en vingård i Rioja, copyright BKWine Photography
En fin, mogen klase tempranillo i Rioja
En fin, mogen klase tempranillo i Rioja, copyright BKWine Photography

Söndag, 27 september — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

En liten paus på ett kafé i en gammal by i Rioja
En liten paus på ett kafé i en gammal by i Rioja, copyright BKWine Photography
En liten paus på ett kafé i en gammal by i Rioja
En liten paus på ett kafé i en gammal by i Rioja, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Rioja och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Vinböcker

Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Rioja med Bilbao

Datum: 23-27 september 2020

Pris: 14 400 SEK

Enkelrumstillägg: 2200 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell i Bilbao och Logroño
  • 2 nätter i Bilbao på 5-stjärniga Hotel Lopez de Haro
  • 2 nätter i Logroño på 4-stjärniga Hotel Gran Via
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Bilbao
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska från spanska vid besöken vid behov, de flesta besök är dock på engelska
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Bilbao.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 1 juni 2020 Resan är inställd

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Continue reading: Rioja, 23-27 september 2020


The post Rioja, 23-27 september 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>
https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-rioja-spanien/feed/ 0
Sicilien, med fokus på Etna, 23-27 september 2020 https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-sicilien/ https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-sicilien/#respond Fri, 08 Nov 2019 09:34:57 +0000 https://www.bkwinevinresor.com/?p=6146 Vinresa till spektakulära Sicilien, vinets, matens och solens ö — Sicilien är ett ”hett” vindistrikt i Italien. Man har alldeles egna druvor, t.ex. nero d’avola, som ger unika viner med mycket friskhet och kraft eller Etnas nerello mascalese, ”söderns nebbiolo”. Kvaliteten på vinerna har skjutit i höjden under de senaste tjugo åren. Etna har blivit […]

Continue reading: Sicilien, med fokus på Etna, 23-27 september 2020


The post Sicilien, med fokus på Etna, 23-27 september 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>

Vinresa till spektakulära Sicilien, vinets, matens och solens ö

— Sicilien är ett ”hett” vindistrikt i Italien. Man har alldeles egna druvor, t.ex. nero d’avola, som ger unika viner med mycket friskhet och kraft eller Etnas nerello mascalese, ”söderns nebbiolo”. Kvaliteten på vinerna har skjutit i höjden under de senaste tjugo åren. Etna har blivit ett av de trendigaste vindistrikten. Dessutom är det en ö fylld med kultur och historia. Och man har en alldeles egen gastronomi. Den sicilianska maten står inte efter resten av Italien: färsk fisk, solmogna grönsaker och mycket annat. Och massor med sol och värme.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Fokus på vulkanen Etna
 • Lyxigt boende
 • 15 300 SEK
 • Innovativa vinmakare
 • Middag på Michelin stjärnkrog
 • Siciliansk gastronomi
 • Spektakulär natur

Boka nu!

Medelhavets största ö har en alldeles speciell charm. Kanske är det läget, nästan nere i Nordafrika. Eller den magnifika, bergiga naturen med vulkanen Etna som kronan på verket. Eller det grekiska arvet som märks överallt, inte minst på de många templen och den bedårande kuststaden Syracusa.

Och så är det förstås vinet, som bara blir bättre och bättre, något vi kommer att märka på denna intressanta och spännande resa. På Sicilien odlas det vin i alla väderstreck. Vi kommer att koncentrera oss på den östra delen av ön. Det betyder framför allt vinodlingarna i den svarta lavajorden runt vulkanen Etna. Här samlas idag flera av vinvärldens stora stjärnor.

Att täcka in hela ön på några dagar är omöjligt. Det är bergigt på Sicilien och man måste ta god tid på sig när man är ute och kör. Det innebär också att det blir både spektakulära landskap och härlig medelhavskust.

En gång i tiden tänkte man framför allt på Marsala när man pratade om sicilianskt vin. Men det är länge sedan. Detta söta starkvin görs fortfarande på öns västkust men nu tänker man oftare på trendiga moscato di pantelleria om man tänker sött.

Vingårdar på Etnas vulkaniska sluttningar på Sicilien
Vingårdar på Etnas vulkaniska sluttningar på Sicilien, copyright BKWine Photography
Vingårdar på Etnas vulkaniska sluttningar på Sicilien
Vingårdar på Etnas vulkaniska sluttningar på Sicilien, copyright BKWine Photography

Vad gäller röda viner så har de fylliga vinerna på nero d’avola erövrat världen. På Etnas sluttningar växer nerello mascalese och nerello cappuccio, och ger överraskande eleganta viner. Även de vita vinerna på druvor som inzolia, cataratto och carricante har stor framgång. I länder långt söder ut kan vinerna ibland bli mycket kraftiga och intensiva, ibland allt för mycket, men här på Sicilien använder man inhemska druvsorter som är anpassade till det heta klimatet.

Vi kommer att bo första och sista natten i Catania. Catania har bra flygförbindelser med Skandinavien. Andra och tredje natten bor vi på vulkanen Etnas sluttning, i byn Linguaglossa på norra sidan av vulkanen, på ett lyxigt boutiquehotell.

Vi äter gemensamma gastronomiska luncher, ofta med vinprovning, hos våra vinproducenter. En av kvällarna i Linguaglossa äter vi tillsammans på hotellets fantastiska restaurang, som precis har fått en stjärna i Guide Michelin. De andra kvällarna är fria för att strosa omkring i Catania och i Linguaglossa och göra egna gastronomiska upptäckter.

Resan leds av en av BKWines expertguider, en av Sveriges mest kunniga italienspecialister.

Siciliens kust är dramatisk och vacker
Siciliens kust är dramatisk och vacker, copyright BKWine Photography
Siciliens kust är dramatisk och vacker
Siciliens kust är dramatisk och vacker, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Sicilien-Etna

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Sicilien, Catania
 • Dag 2, torsdag — Etna, den svarta jorden på vulkanens sluttningar
 • Dag 3, fredag — Etna, sydöstra sidan
 • Dag 4, lördag — Etna, norra sidan
 • Day 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 23 september — Ankomst till Sicilien, Catania

Ankomst till Catania och incheckning på vårt centralt belägna, fyrstjärniga hotell.

Catania är Siciliens andra stad, efter Palermo, och domineras av sin närhet till vulkanen Etna. Vulkanen är aktiv och ett svart puder kan ses täcka gatorna då och då om Etna fått för sig att spotta ut lite aska. Som så många andra städer på Sicilien så blev Catania förstörd vid den stora jordbävningen 1693 och staden byggdes upp igen i barockstil. Så här finns många vackra barockbyggnader, inklusive flera fina kyrkor, Il Duomo inte minst, och privatpalats.

Vårt hotell ligger centralt, på promenadavstånd till allt i centrum. Det är bara ett stenkast från stora torget med den berömda elefantstatyn och fiskmarknaden och de bästa restaurangkvarteren. Med andra ord, mycket välplacerat för att utforska staden.

Fri kväll för en kvällspromenad. Kanske ett glas med cataratto som aperitif? Den gröna cataratto är den mest odlade druvan på Sicilien.

Det finns massor med fin fisk på Siciliens matmarknader
Det finns massor med fin fisk på Siciliens matmarknader, copyright BKWine Photography
Det finns massor med fin fisk på Siciliens matmarknader
Det finns massor med fin fisk på Siciliens matmarknader, copyright BKWine Photography

Torsdag, 24 september — Etna, den svarta jorden på vulkanens sluttningar

Vår buss hämtar oss vid hotellet efter frukost och vi åker en bit norrut, mot Etna, upp till den svarta jorden.

Etna är Europas högsta aktiva vulkan. Och dessutom ett av Europas mest spektakulära vindistrikt. Här odlas nerello mascalese, planterad på vulkanens sluttningar i den svarta lavajorden. Andra druvor som odlas är nerello cappuccio, carricante, pinot noir och grenache. Vinrankorna är planterade på hög höjd, upp till 1000 meter över havet. Ofta är de beskurna i traditionell albarello till låga och knotiga fristående buskar.

Etna är det mest omtalade vindistriktet på Sicilien idag. Fler och fler köper land här, producenter från fastlandet och producenter från andra delar av Sicilien. Här finns uppenbarligen en otrolig kvalitetspotential att döma av intresset från vinodlare.

Slingrande vägar för oss upp mot vulkanen. Vårt morgonbesök blir hos Cantina Benanti och deras vingård Monte Serra Viagrande. Det var i slutet av 1980-talet som Giuseppe Benanti utvecklade familjens gamla egendom. Han studerade jordmånen här på Etna och olika kloner av lokala druvsorter. Han insåg potentialen för kvalitetsvin. Hos Benanti hittar vi en kombination av gammal tradition och ny teknik som resulterar i superba viner.

En siciliansk by som klättrar på den branta sluttningen på Etna
En siciliansk by som klättrar på den branta sluttningen på Etna, copyright BKWine Photography
En siciliansk by som klättrar på den branta sluttningen på Etna
En siciliansk by som klättrar på den branta sluttningen på Etna, copyright BKWine Photography

Lunchbesöket blir på La Gelsomina som drivs av Tenute Orestiadi, en spektakulär vingård med formen av en amfiteater. Här finns 15 hektar vinrankor, olivträd och fruktträd. Efter besök och provning blir det lunch, kanske grillning i trädgården. Vi avslutar dagen med ett besök hos Vini Scirto i Passopisciaro. Giuseppe Scirto och Valeria Franco gör vin så naturligt de kan på 4 hektar av högt liggande vinrankor. 2010 var deras första årgång.

Sen eftermiddag checkar vi in på vårt fina hotell i Linguaglossa, Shalai Resort****. Här ska vi bo i två nätter. Du har tid att installera dig på rummet och se dig omkring och sedan träffas vi lite senare för en härlig middag i hotellets restaurang med stjärna i Guide Michelin. Här serveras sicilianska specialiteter och naturligtvis viner från Etna.

Tortellini med tryffel till en lyxig måltid i Sicilien
Tortellini med tryffel till en lyxig måltid i Sicilien, copyright BKWine Photography
Tortellini med tryffel till en lyxig måltid i Sicilien
Tortellini med tryffel till en lyxig måltid i Sicilien, copyright BKWine Photography

Fredag, 25 september – Etna, sydöstra sidan

Etna är stort så man får ta en sida i taget. Idag ger vi oss ner mot den sydöstra sidan av Etna, den som blickar ut mot havet och Catania.

Morgonens besök blir hos den högklassiga producenten Vivera. Familjen Vivera köpte denna egendom 2002. Här odlar de 12 hektar av lokala druvor som nerello mascalese, nerello cappuccio och carricante. Fina, komplexa och kryddiga viner.

Vi avnjuter sedan en mycket delikat lunch på Tenuta di Fessina i Castiglione di Sicilia, efter att först gjort ett besök i deras vingård med mycket gamla vinrankor och i vinkällaren. . På Sicilien samsas läckerhet från hav och från berg, här finns lika mycket kött av olika slag som fisk och skaldjur. Och naturligtvis pasta. Silvia Maestrelli kom till Etna 2006 och blev helt tagen av landskapet. 2007 föddes projektet Tenuta Fessina, i samarbete med en toskansk vinmakare. Vinerna är idag mycket eftertraktade.

Vi följer sedan den östra sidan norrut och besöker den vackra egendomen Barone di Villagrande nära staden Milo. Här har familjen gjort vin sedan 1700-talet. Vi tar en tur i vingården, tittar närmare på jordmånen och den speciella uppbindningen som man har här. Vi avslutar med vinkällaren och naturligtvis en provning.

Sen eftermiddag är vi tillbaka vid hotellet och du har en ledig kväll att strosa i byn Linguaglossa.

Det finns många mycket gamla vinrankor på Etna, Sicilien
Det finns många mycket gamla vinrankor på Etna, Sicilien, copyright BKWine Photography
Det finns många mycket gamla vinrankor på Etna, Sicilien
Det finns många mycket gamla vinrankor på Etna, Sicilien, copyright BKWine Photography

Lördag, 26 september — Etna, norra sidan

Idag kör vi motsols runt vulkanen, norrut, och gör ytterligare besök på den norra sidan av Etna. Nordsluttning är inte alls en nackdel här.

Vi besöker egendomen Pietradolce med 10 hektar vingårdar på 600–700 meters höjd, också på norra sidan. Här är det riktigt gamla vinrankor som växer i den vulkaniska jorden.

Vi gör därefter ett besök hos Azienda Girolamo Russo utanför byn Passopisciaro. Giuseppe Russo är ägare och vinmakare och han gör koncentrerade viner från låga uttag. Egendomen är ekologiskt certifierad. Vi äter även en god hemlagad lunch tillsammans med Giuseppe och hans viner, och med utsikten över Etna.

Vi kommer även att besöka en annan spännande odlare, Frank Cornelissen. Han gör vinet på sitt speciella sätt. Han jobbar nära naturen. Många älskar hans viner, andra är mer tveksamma. På senare år har han dock gått ifrån de mer extrema metoderna och gör nu ett flertal olika viner från olika vingårdar. Han är en av de stora stjärnorna på Sicilien.

Sen eftermiddag drar vi oss åter mot Catania för en sista övernattning.

Fri kväll i Catania.

Vingårdar med röken från Etna i bakgrunden
Vingårdar med röken från Etna i bakgrunden, copyright BKWine Photography
Vingårdar med röken från Etna i bakgrunden
Vingårdar med röken från Etna i bakgrunden, copyright BKWine Photography

Söndag, 27 september — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

På Sicilien kan man inte neka när man frestas med en cannolo
På Sicilien kan man inte neka när man frestas med en cannolo, copyright BKWine Photography
På Sicilien kan man inte neka när man frestas med en cannolo
På Sicilien kan man inte neka när man frestas med en cannolo, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Sicilien och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Vinböcker

Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Sicilien-Etna

Datum: 23-27 september 2020

Pris: 15 300 SEK

Enkelrumstillägg: 2100 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på fyrstjärniga hotell:
  • 2 nätter i Catania
  • 2 nätter i Linguaglossa, Etna, på lyxiga Shalai Resort
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
  • 1 exklusiv middag på restaurangen på Shalai Resort med en stjärna i Guide Michelin
 • Start- och slutpunkt: Catania
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Catania.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 1 juni 2020 Denna resa är inställd.

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Continue reading: Sicilien, med fokus på Etna, 23-27 september 2020


The post Sicilien, med fokus på Etna, 23-27 september 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>
https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-sicilien/feed/ 0
Bordeaux, 30 september-4 oktober 2020 https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-till-bordeaux/ https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-till-bordeaux/#respond Thu, 07 Nov 2019 16:13:11 +0000 https://www.bkwinevinresor.com/?p=5874 Vinresa i Bordeaux: en klassisk vinresedestination med lyxiga slott och ambitiösa vinmakare — I Bordeaux finns världsberömda slott och viner i världsklass. Men här finns också spännande nya initiativ, viktiga för framtiden för denna enastående vinregion. Här finns yngre, mycket motiverade vinproducenter. På denna resa besöker vi grand cru classé-slott, men också andra slott som […]

Continue reading: Bordeaux, 30 september-4 oktober 2020


The post Bordeaux, 30 september-4 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>

Vinresa i Bordeaux: en klassisk vinresedestination med lyxiga slott och ambitiösa vinmakare

— I Bordeaux finns världsberömda slott och viner i världsklass. Men här finns också spännande nya initiativ, viktiga för framtiden för denna enastående vinregion. Här finns yngre, mycket motiverade vinproducenter. På denna resa besöker vi grand cru classé-slott, men också andra slott som är mindre välkända men lika kvalitetsmedvetna. Vi åker till de berömda distrikten Médoc, Saint-Émilion och Graves. I slutet av resan kommer vi att ha diskuterat vinodling, vinifiering och årgångar. Du kommer att veta mycket om Bordeaux.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Boende i Bordeaux
 • Lyxiga slottsluncher
 • 15 500 SEK
 • Médoc
 • Saint Emilion
 • Graves
 • Entre-deux-Mers

Boka nu!

Under tre hela dagar reser vi runt i de olika distrikten i Bordeaux. Vi besöker prestigefyllda slott men också mindre, familjeägda egendomar.

Vi kommer att ha privata provningar på alla slotten vi besöker. Vi äter tre gastronomiska luncher, några riktigt lyxiga måltider, tillsammans på vinslott. Det är så fantastiska måltider att några av dem lätt skulle konkurrera med stjärnkrogar.

Vi kommer att bo fyra nätter i staden Bordeaux, en elegant och mycket vacker stad med drygt en halv miljon invånare. På kvällarna kan du strosa runt och utforska sevärdheterna och restaurangerna i Bordeaux på egen hand.

Den fantastiska Miroir d’Eau i staden Bordeaux
Den fantastiska Miroir d’Eau i staden Bordeaux, copyright BKWine Photography
Den fantastiska Miroir d’Eau i staden Bordeaux
Den fantastiska Miroir d’Eau i staden Bordeaux, copyright BKWine Photography

Bordeaux är nog en av Frankrikes tjusigaste städer och fascinerande att besöka. En blandning av breda avenyer, lyxiga butiker och häpnadsväckande renässansfasader. Gamla stans slingriga små gränder är fyllda med barer och små restauranger.

Staden är också välförtjänt på UNESCOs världsarvslista. Läs mer om den i vår Bordeaux stadsguide.

Vi träffas i Bordeaux, som är lätt att nå. Staden har en internationell flygplats och är bara 2 timmar från Paris med snabbtåget TGV. Du anländer onsdag kväll. Torsdag morgon plockar vår buss upp oss för våra första vingårdsbesök. Söndag är hemresedag.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Ett elegant slott i Médoc, Bordeaux
Ett elegant slott i Médoc, Bordeaux, copyright BKWine Photography
Ett elegant slott i Médoc, Bordeaux
Ett elegant slott i Médoc, Bordeaux, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Bordeaux

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Bordeaux
 • Dag 2, torsdag — Médoc, La Route des Châteaux
 • Dag 3, fredag —Saint Emilion
 • Dag 4, lördag — Graves och Entre-deux-Mers
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 30 september — ankomst till Bordeaux

Ankomst till Bordeaux. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna 4-stjärniga hotell.

Staden Bordeaux är centrum för all vinhandel, men idag ser man fler nyrenoverade renässanspalats och barockbyggnader, lyxiga butiker och universitetsstudenter än vinupplag.

Bordeaux är utan tvekan en av Frankrikes mest eleganta städer, där den ligger på stranden av Garonnefloden. Vad som förr var parkeringsplatser och vinlager är nu ett myller av kaféer, vinbarer och restauranger. Här kan man hitta allt från stjärnkrogar till mysiga kvartersrestauranger.

De två saker som är ett måste är att gå på upptäcktsfärd i Gamla Stan och ta en promenad längs med flodkajen och i kvällningen se Place de la Bourse med Miroir d’Eau.

Kvällen är fri för att upptäcka staden. Kanske börjar du med en aperitif på vinbar? Varför inte prova en Lillet, en lätt kryddad drink gjord på en bas av vin, som ”uppfanns” av bröderna Paul och Raymond Lillet i Graves 1872? Den tillverkas fortfarande på samma plats i staden Podensac där de började. Den blev världsberömd när den beställdes av James Bond i Casino Royale. Vi ger dig gärna våra favoritadresser.

Caféer och restauranger i staden Bordeaux
En kväll på Quai des Chartrons med restauranger och uteserveringar, Bordeaux, copyright BKWine Photography
En kväll på Quai des Chartrons med restauranger och uteserveringar, Bordeaux
En kväll på Quai des Chartrons med restauranger och uteserveringar, Bordeaux, copyright BKWine Photography

Torsdag, 1 oktober — Médoc

Vår buss hämtar oss vid hotellet efter frukost. Denna dag ska vi utforska Médoc-halvön, hemvist för många av de stora, klassiska Bordeaux-slotten. Cabernet sauvignon är den stora druvan.

Här i Médoc växer vinrankorna på en smal remsa längs havsviken Gironde medan sträckan utmed Atlantkusten är täckt med tallskog som skyddar vinodlingarna mot regn och havsvindar.

Vi åker route des châteaux norrut. Det är en spektakulär resa. De pampiga slotten, några är snarare palats, ligger som ett radband längs med vägen. Vi åker genom Margaux, Saint-Julien och Pauillac och hela vägen upp till Saint Estèphe.

Vi kommer att se många kända och berömda vinslott och vingårdar där den strama cabernet sauvignon dominerar. Lätt kuperade vingårdar med utsikt över floden är det bästa läget. Vi besöker tre olika slott, både stora, pampiga och mindre familjeägda.

Dagen inkluderar också en flerrätters gastronomisk lunch på ett prestigefyllt och elegant Médoc-slott.

Om vårt besök infaller under skördetiden, kommer vi att se den noggranna sorteringen av druvorna när de anländer från vingården, ett viktigt moment för att producera vin av högsta kvalitet.

Detta följs av en vinprovning och lunch. Detta är en exceptionell gastronomisk upplevelse i nivå med en lyxig restaurangmåltid. Den enda skillnaden är att du kommer att njuta av den i den lugna miljön i slottets matsal eller i trädgården, om vädret tillåter. Naturligtvis kommer ett urval av viner att matchas med de olika rätterna.

Tidig kväll är vi tillbaka i Bordeaux. En promenad längs floden är ett måste. Den berömda ”vattenspegeln” framför Place de la Bourse är spektakulär i skymningen. Det finns också många utmärkta restauranger längs den nyrenoverade kajen.

Fatkällaren på ett stort slott i Bordeaux
Fatkällaren på ett stort slott i Bordeaux, copyright BKWine Photography
Fatkällaren på ett stort slott i Bordeaux
Fatkällaren på ett stort slott i Bordeaux, copyright BKWine Photography

Fredag, 2 oktober — Saint Emilion

Idag åker vi över floderna Garonne och Dordogne för att besöka den högra stranden (rive droite). Här finns Saint Emilion, Pomerol och Fronsac.

Landskapet är mer kuperat här än i Médoc och slottet är mindre. Det är också härifrån de dyraste vinerna från Bordeaux kommer.

Här besöker vi små familjeslott med höga ambitioner. Vi kommer att gå ut i vingårdarna. Producenterna kommer att förklara hur de arbetar för att få de allra bästa druvorna, vilket naturligtvis är av yttersta vikt för vinets kvalitet. Ett av slotten vi besöker är ekologiskt certifierat.

Lunchen kommer att vara på ett berömt grand cru classé-slott. Slottet har en liten men imponerande och modern vinanläggning och en stor, spektakulär kalkstenkällare. Här har man brutit sten som under åren har använts för att bygga hus i området. Efter besöket serveras en utsökt lunch i matsalen på detta mindre slott.

Det blir tid för en promenad i pittoreska Saint-Emilion före vårt eftermiddagsbesök. Denna charmiga, lilla medeltida stad finns på UNESCOs världsarvslista och den får man inte missa.

Vi kommer tillbaka till vårt hotell i Bordeaux tidig kväll. Resten av kvällen är fri för fortsatt utforskning av staden. Om du inte redan har gjort det, ta en promenad och beundra den storslagna arkitekturen i Gamla Stan.

Den medeltida staden Saint Émilion
Den medeltida staden Saint Émilion, copyright BKWine Photography
Den medeltida staden Saint Émilion
Den medeltida staden Saint Émilion, copyright BKWine Photography

Lördag, 3 oktober — Graves och Entre-deux-Mers

Vi ska idag besöka distrikten Graves och Entre-deux-Mers. Graves är känt både för sina vita och röda högklassiga viner. I Entre-deux-Mers görs mycket av det lite enklare Bordeaux-vinet. Men inte bara. Här finns mycket dynamik idag och många slott satsar oerhört mycket för att få den uppmärksamhet de förtjänar.

Graves är uppkallad efter sin fina, steniga jord som ger både bra dränering och värme till vinstockens rötter. Vi börjar dagen med ett besök i den norra delen av Graves, Pessac-Léognan. I själva verket är Pessac-Léognan en enklav i Graves-regionen, skapad 1987. Det ligger nära staden Bordeaux centrum och några av slotten här är idag totalt omgivna av förortsbostäder.

Vi besöker Château de France, där vinmakaren och ägaren Arnaud Thommasin producerar både vita och röda viner. Slottet ligger på en liten kulle med fin utsikt över vingårdarna.

De vita vinerna från Bordeaux är verkligen magnifika och väl värda att provas, särskilt som idag mindre än 10 % av vinerna i Bordeaux är vita. Jämför detta med för 50 år sedan, när vitt vin stod för hälften av produktionen.

Vi stannar i Pessac-Léognan för vår lunch som blir på ett charmigt grand cru classé-slott. Vi besöker vingården och källaren innan vi avnjuter av en lunch tillagad av en mycket talangfull kock. Maten kombineras med några utmärkta viner från slottet. Det blir en gastronomisk upplevelse som är värd en eller flera Michelin-stjärnor.

Vi kommer sedan att åka över floden Garonne, till Entre-deux-Mers. Här ska vi besöka ett av de “moderna” slotten där en mycket entusiastisk och begåvad vinmakare utmanar de stora och berömda slotten i Médoc och Saint Émilion.

Vi kommer tillbaka till Bordeaux tidig kväll. Återigen kan du njuta av stadens stora utbud av restauranger och vinbarer. Kanske ett glas sauternes med din dessert?

Mogen cabernet sauvignon, dags att skörda, Margaux, Medoc, Bordeaux
Mogen cabernet sauvignon, dags att skörda, Margaux, Medoc, Bordeaux, copyright BKWine Photography
Mogna och fina druvor just innan skörd i Bordeaux
Mogna och fina druvor just innan skörd i Bordeaux, copyright BKWine Photography

Söndag, 4 oktober — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Dekantering av vin inför provningen på ett slott i Bordeaux
Dekantering av vin inför provningen på ett slott i Bordeaux, copyright BKWine Photography
Dekantering av vin inför provningen på ett slott i Bordeaux
Dekantering av vin inför provningen på ett slott i Bordeaux, copyright BKWine Photography

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Bordeaux och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Några videor från vingårdsbesök och annat:

Boken om Bordeaux

Vår bok om Bordeaux: “Guide till vinets värld: Bordeaux”

Bordeaux, vinerna, distrikten, producenterna är en oumbärlig guide för dig som vill veta mer om detta världsberömda vindistrikt, dess viner och vinproducenter. Den ingår i serien Guide till vinets värld och är skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, flerfaldigt prisbelönta vinboksförfattare och vinresearrangörer. Boken är i lätthanterligt pocketformat och rikt illustrerad, men samtidigt fylld av fakta, skriven av experter på området.”

Bokserien ”Guide till vinets värld” har vunnit första pris i den prestigefyllda tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin ”reseguider”.

Bordeaux, vinerna, distrikten, producenterna, vinbok av BKWine, Britt & Per Karlsson

Boken om franska viner

Du kan också få en översikt över hela Frankrike; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Bordeaux och regionens viner, och om hela Frankrike, så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson

Fakta — vinresa Bordeaux

Datum: 30 september-4 oktober 2020

Pris: 15 500 SEK

Enkelrumstillägg: 1600 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell
  • 4-stjärniga Hôtel Majestic mitt i centrala Bordeaux
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Bordeaux
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Bordeaux.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Man tar sig lätt från Paris till Bordeaux med TGV, snabbtåget. Det tar två timmar från Paris Montparnasse eller drygt tre timmar med tåg från flygplatsen Charles de Gaulle. Tågbiljetter släpps normalt sett tre månader innan avresa. Det är lätt att boka biljetter på internet. Boka biljetter på franska här och boka engelska här.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 1 juni 2020 Denna resa är inställd.

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Continue reading: Bordeaux, 30 september-4 oktober 2020


The post Bordeaux, 30 september-4 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>
https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-till-bordeaux/feed/ 0
Södra Rhône och Châteauneuf-du-Pape, 30 september-4 oktober 2020 https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-rhone-chateauneuf-du-pape/ https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-rhone-chateauneuf-du-pape/#respond Wed, 06 Nov 2019 16:59:18 +0000 https://www.bkwinevinresor.com/?p=5980 Vinresan till klassiska Châteauneuf-du-Pape och nya stjärnor i Côtes-du-Rhône — Floden Rhône passerar många vindistrikt på väg till sitt utlopp i Medelhavet. I sydligaste delen är vi nere i sköna Provence, med varma, bäriga och kryddiga viner. Södra Rhônedalen är idag ett dynamiskt vindistrikt med en uppsjö av intressanta vinodlare av hög kvalitet. Klassiska Châteauneuf-du-Pape […]

Continue reading: Södra Rhône och Châteauneuf-du-Pape, 30 september-4 oktober 2020


The post Södra Rhône och Châteauneuf-du-Pape, 30 september-4 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>

Vinresan till klassiska Châteauneuf-du-Pape och nya stjärnor i Côtes-du-Rhône

— Floden Rhône passerar många vindistrikt på väg till sitt utlopp i Medelhavet. I sydligaste delen är vi nere i sköna Provence, med varma, bäriga och kryddiga viner. Södra Rhônedalen är idag ett dynamiskt vindistrikt med en uppsjö av intressanta vinodlare av hög kvalitet. Klassiska Châteauneuf-du-Pape har fått en nytändning tack vare en ny generation vinodlare. Tillsammans med den underbara sydfranska och provensalska maten blir det en perfekt kombination, och resa.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Boende i Avignon
 • Underbart landskap
 • 14 200 SEK
 • Nya stjärnor i Côtes-du-Rhône
 • Klassiska Châteauneuf
 • Gastronomiska Provence
 • Ekologiskt och biodynamiskt

Boka nu!

Det rör på sig nere i Södra Rhône. Nya producenter hamnar ständigt i rampljuset. Visserligen finns det fransmän som fortfarande betraktar vinerna från södra Rhône som enkla bistro-viner. Och dessa finns fortfarande och kan vara nog så trevliga. Men fler och fler producenter satsar på personlighet och kvalitet. Södra Rhône är en stor region. Man producerar 25 gånger så mycket vin som uppe norra Rhône. Druvor odlas nära floden men också uppe i bergen, på branta sluttningar, på slättlandet och i Rhône-deltat.

Vi kommer att bo fyra nätter i Avignon, en livlig stad, rik på sevärdheter och kulturliv. Staden med Frankrikes mest kända bro och det ståtliga palatset där påvarna bodde under en stor del av 1300-talet. Här finns många bra restauranger att uppsöka på kvällarna när du vill koppla av efter dagens vingårdsbesök.

Vingårdar och berg i Rhonedalen
Vingårdar och berg i Rhonedalen, copyright BKWine Photography
Vingårdar och berg i Rhonedalen
Vingårdar och berg i Rhonedalen, copyright BKWine Photography

Vi besöker naturligtvis Châteauneuf-du-Pape, södra Frankrikes mest prestigefyllda distrikt. Efter att ha vilat på sina lagrar ett antal år har distriktet på senare tid fått ny energi och dynamik tack vare en ny generation av ambitiösa vinodlare. Påvarna i Avignon byggde sitt sommarslott två mil norrut, i en by som sedermera fick namnet Châteauneuf-du-Pape. Det är idag en liten stad på drygt 2000 invånare, omgiven av den drygt 3000 hektar stora appellationen.

Vi kommer också att åka upp mot de vackra bergen Les Dentelles de Montmirail, Sydfrankrikes ”spetsberg” (dentelles betyder broderade spetsar). Här finns välkända vinbyar som Gigondas, Vacqueyras, Séguret, Beaumes-de-Venise, Cairanne och Rasteau. Och här visar ambitiösa producenter vad man kan åstadkomma i den förhållandevis ”enkla” appellationen Côtes du Rhône, bara man vill.

Dukat för lunch bland vingårdarna i Rhonedalen
Dukat för lunch bland vingårdarna i Rhonedalen, copyright BKWine Photography
Dags för lunch med utsikt över vingården i Rhonedalen
Dags för lunch med utsikt över vingården i Rhonedalen, copyright BKWine Photography

Överallt talas det om ekologiska viner och viner som är miljövänliga. Det tycker vi är intressant och på denna resa besöker vi flera spännande vinodlare som kan berätta mer för oss om hur det går till att vara miljövänlig ute i vingården och inne i vinkällaren. Vi kan utlova många intressanta diskussioner.

Även maten kommer att få en framstående plats på resa. Provensalska recept och sydfransk gastronomi lockar fram tankar på mogna tomater och grönsaken, härliga grillrätter, saftiga frukter av alla de sorter. Under resan kommer vi att ha tre gemensamma luncher som kommer att bli verkligt gastronomiska höjdpunkter. Ibland blir det som gäster hemma hos en vinproducent, ibland på en restaurang med regionalt typiskt kök. Det kommer att bli rikliga tillfällen att prova hur Rhônevinerna passar ihop med de olika sydfranska maträtterna!

Du tar dig lätt till Avignon med snabbtåget, TGV, från Paris eller från flygplatsen Charles de Gaulle. Man kan också flyga till Marseille och därifrån ta tåget upp till Avignon.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Vingård med galets roulés i Rhone
Vingård med galets roulés i Rhone, copyright BKWine Photography
Mogna druvor i en vingård i Rhonedalen
Mogna druvor i en vingård i Rhonedalen, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Södra Rhône-dalen

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Avignon
 • Dag 2, torsdag — Châteauneuf-du-Pape
 • Dag 3, fredag — Vacqueyras, Massif d’Uchaux, Beaumes-de-Venise
 • Dag 4, lördag — Montmirail-bergen
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 30 september — ankomst till Avignon

Ankomst till Avignon. Incheckning på vårt centralt belägna, fyrstjärniga hotell som ligger bekvämt, några minuters promenad från järnvägsstationen. Hotellet är precis utanför ringmuren. Det är nybyggt, snyggt designat och håller en hög standard.

Avignon är en typisk provensalsk fransk stad. Breda avenyer kantade av lummiga plataner omväxlar med slingriga gränder som känns månghundraåriga. Det är en mycket livlig stad med massor med uteliv: caféer på alla torgen, kvarterskrogar och lyxrestauranger, vinbarer med mera.

Det man absolut inte får missa är det imponerande påvepalatset från 1300-talet, ringmuren som omsluter hela stadskärnan och den anrika bron, Pont d’Avignon. Bron heter egentligen heter Pont Saint Bénézet och den slutar abrupt mitt ute i vattnet. Fri kväll för att upptäcka staden och njuta av folklivet på en uteservering.

Påvepalatset i Avignon i skymningen över floden
Påvepalatset i Avignon i skymningen över floden, copyright BKWine Photography
Påvepalatset i Avignon i skymningen över floden
Påvepalatset i Avignon i skymningen över floden, copyright BKWine Photography

Torsdag, 1 oktober — Châteauneuf-du-Pape

Efter frukost ger vi oss ut till vår väntande buss. Vi kommer att ägna dagen åt Châteauneuf-du-Pape, södra Rhône-dalens mest kända vin.

Vi lär känna vinerna med sina härligt varma och kryddiga aromer som kanel, kryddnejlika och nyrostat kaffe. Vi inspekterar de stora, berömda, runda stenarna som är karaktäristiska för området, les galets roulés. De har förmågan att magasinera värme och hålla vinrankorna varma långt in på natten.

Vi besöker bl a Chateau de Vaudieu, ett vackert slott från 1700-talet i hjärtat av appellationen, omgivet av 70 hektar vinrankor. De gör både röda och vita Châteauneuf-du-Pape-vinerna av mycket hög kvalitet. Vi får en genomgång av hela produktionsprocessen av vinmakaren. Vi hälsar även på Domaine Duseigneur som har haft stor succé med sin Mas Louise i Sverige men som också gör fantastiska viner i Châteauneuf-du-Pape. Han gör också mycket karaktärsfulla viner från Lirac, på andra sidan floden. Egendomen är biodynamiskt certifierad.

Vi äter lunch hos en av våra producenter eller på charmig lokal restaurang med utsikt över vinfälten. Vi får då tillfälle att upptäcka hur väl dessa smakrika viner passar till mat. Det blir en flerrättersmåltid med lokala specialiteter.

Under dagen tar vi oss en närmare titt på den ganska imponerande ruinen av påvarnas sommarslott som ligger högst upp i byn. Utsikten över vingårdarna och floden är fantastisk. Om vi har tur med vädret ser vi ända bort till Avignon, två mil bort.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Kvällen är ledig för avkoppling.

Stenarna i vingården i Châteauneuf-du-Pape
Stenarna i vingården i Châteauneuf-du-Pape, copyright BKWine Photography
Châteauneuf-du-Pape med ruinen och stenarna i vingården
Châteauneuf-du-Pape med ruinen och stenarna i vingården, copyright BKWine Photography

Fredag, 2 oktober — Vacqueyras, Massif d’Uchaux, Beaumes-de-Venise

Idag besöker vi två ekologiska och biodynamiska egendomar. Som dessutom gör fantastiska viner. Vi får en bra inblick i hur man sköter sin vingård ekologiskt.

Hos Domaine Montirius i Vacqueyras får vi en genomgång av allt som händer på vingården, både ute på fältet och inne i källaren. Vi lär oss vad jordmånen har för betydelse och varför Montirius inte vill använda ekfat. Vi provar igenom hela sortimentet av appellationerna Vacqueyras, Gigondas och Côtes du Rhône.

Vi åker vidare till Beaumes-de-Venise. Vi ska äta lunch på kooperativets nya och innovativa restaurang och prova deras viner till lunchen. Kooperativet fick en nytändning, och en mycket bra kock, då det nyligen slogs ihop med det lilla högklassiga kooperativet i Vacqueyras.

Vi avslutar dagen i det vackra Massif d’Uchaux. Här finns flera vingårdar, bl a Domaine de la Cabotte, som gör viner med appellationen Côtes du Rhône-Massif d’Uchaux. Marie-Pierre d’Ardhuy äger och driver Domaine La Cabotte tillsammans med sin man Eric Plumet. Eric är vinmakaren och han kommer att förklara mycket som har att göra med ekologisk och biodynamisk odling.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka i Avignon. Fri kväll. Om du fortfarande känner dig mätt och belåten efter lunchäventyret så kan vi rekommendera någon av stadens vinbarer.

Dukat för lunch bland vingårdarna i Rhonedalen
Dukat för lunch bland vingårdarna i Rhonedalen, copyright BKWine Photography
Dukat för lunch bland vingårdarna i Rhonedalen
Dukat för lunch bland vingårdarna i Rhonedalen, copyright BKWine Photography

Lördag, 3 oktober — Montmirail-bergen

Idag åker vi närmare de vackra Montmirail-bergen, les Dentelles de Montmirail. Här finns många av de kända Côtes-du-Rhône byarna. Ofta ligger de högt upp med vingårdarna på sluttningar nedanför.

Vi börjar med ett besök hos Domaine Vaillot i Vinsorbres. Byn ligger uppe på en höjd vilket gör att vinrankorna under de varma somrarna alltid svalkas av en frisk vind. François Vaillot och hans dotter Anaïs har 30 hektar vingårdar som alla är certifierade ekologiskt. Anaïs är vinmakaren och en mycket ambitiös sådan.

Vi åker bort till den fina byn Séguret för vår lunch på Domaine de Mourchon. Egendomen ligger vackert och lite ödsligt. Den grundades 1998 av den brittiska familjen McKinlay. Familjen gör en mycket intressant samling viner, vita och röda. De gör också sin egen olivolja. Kanske kan vi äta lunch i deras trädgård om vädret är vackert.

Eftermiddagen ägnar vi åt ytterligare en producent bland byarna i Montmirail-bergen. Och vi passar på att fråga allt som inte frågats innan eftersom detta blir resans sista besök.

Tidig kväll är vi åter tillbaka i Avignon. Fri kväll för att njuta av Avignon. Är vädret vackert och du känner för en promenad så kan vi rekommendera att du tar bron över floden (inte den gamla trasiga!) och njuter av den hisnande utsikten över det upplysta påvepalatset 

Les Dentelles de Montmirail-bergen i Rhonedalen
Les Dentelles de Montmirail-bergen i Rhonedalen, copyright BKWine Photography
Les Dentelles de Montmirail-bergen i Rhonedalen
Les Dentelles de Montmirail-bergen i Rhonedalen, copyright BKWine Photography

Söndag, 4 oktober — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

En vinkällare med stora gamla fat i Rhonedalen
En vinkällare med stora gamla fat i Rhonedalen, copyright BKWine Photography
En vinkällare med stora gamla fat i Rhonedalen
En vinkällare med stora gamla fat i Rhonedalen, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Rhonedalen och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Boken om franska viner

Du får en ingående beskrivning av Frankrike och dess vinregioner; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Frankrikes viner så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Mer vinböcker

Och det är bara en av alla de vinböcker som vi författat. Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson
En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Rhonedalen

Datum: 30 september-4 oktober 2020

Pris: 14 200 SEK

Enkelrumstillägg: 2400 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell i Avignon
  • Fyrstjärniga och eleganta hotell Novotel Avignon Centre
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska och lyxiga flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive högklassiga viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Avignon
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Avignon.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Man tar sig till Avignon med snabbtåget, TGV, från Paris eller från flygplatsen Charles de Gaulle. Man kan också flyga till Marseille och därifrån ta tåget upp till Avignon. Tågbiljetter släpps normalt sett tre månader innan avresa. Det är lätt att boka biljetter på internet.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 15 juni 2020 Denna resa är inställd.

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Continue reading: Södra Rhône och Châteauneuf-du-Pape, 30 september-4 oktober 2020


The post Södra Rhône och Châteauneuf-du-Pape, 30 september-4 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>
https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-rhone-chateauneuf-du-pape/feed/ 0
Toscana, vin och mat, 7-11 oktober 2020 https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-matresa-toscana-chianti-montalcino/ https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-matresa-toscana-chianti-montalcino/#respond Tue, 05 Nov 2019 15:18:58 +0000 https://www.bkwinevinresor.com/?p=6191 Vinresan i Toscana, med Chianti och Brunello di Montalcino och med toscansk gastronomi — Toscana lockar med sin vackra natur, sina viner, sin olivolja och inte minst maten. Vinet har alltid huvudrollen på våra resor men här i Toskana kan man inte låta bli att bli förförd av den lokala gastronomin. Våra raffinerade luncher ger […]

Continue reading: Toscana, vin och mat, 7-11 oktober 2020


The post Toscana, vin och mat, 7-11 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>

Vinresan i Toscana, med Chianti och Brunello di Montalcino och med toscansk gastronomi

— Toscana lockar med sin vackra natur, sina viner, sin olivolja och inte minst maten. Vinet har alltid huvudrollen på våra resor men här i Toskana kan man inte låta bli att bli förförd av den lokala gastronomin. Våra raffinerade luncher ger oss en inblick i det toskanska kökets hemligheter. Några dagar i Toscana, fyllda med härliga viner, god mat och underbart landskap.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Boende i Florens och Siena
 • Chianti och Brunello di Montalcino
 • 14 800 SEK
 • Innovativa vinmakare
 • Traditionell toskansk gastronomi
 • Stjärnkrog
 • Ekologiskt och biodynamiskt

Boka nu!

När man hör Toscana tänker man på mjuka, cypressklädda kullar, olivträd och vackra renässansslott omgivna av vinrankor. Och vinerna är lika goda som landskapet är vackert. Denna resa startar i Florens, UNESCO världskulturarv, och vi besöker Chianti och Montalcino (med sin brunello), stora namn som det gömmer sig många stora viner bakom.

Det händer mycket spännande i Toscana idag. Många nya små producenter med mycket hög ambitionsnivå har dykt upp, och det handlar inte längre bara om tre, fyra kända namn. Nu gäller det att hitta de ambitiösa vinmakarna som gör viner med personlighet och stil.

Toscanas böljande landskap med kullar och vingårdar
Toscanas böljande landskap med kullar och vingårdar, copyright BKWine Photography
Toscanas böljande landskap med kullar och vingårdar
Toscanas böljande landskap med kullar och vingårdar, copyright BKWine Photography

Vinet är inte det enda som vi ägnar oss åt på denna resa. Vi kommer att ha gott om tillfällen att utforska den toskanska gastronomin, genuint italiensk. En annan viktig, och rolig, aspekt är hur man passar ihop vinet och maten. Våra luncher, ofta med vinprovning hos våra vinproducenter, kommer att ge oss gott om tillfällen att prova och att diskutera. Det kommer att bli många olika specialiteter under de tre dagarna: charkuterier, pasta, härliga toskanska grytor, ostar mm.

En av luncherna blir på en mycket välrenommerad stjärnkrog.

Vi bor i Florens, med alla dess konstskatter, första och sista natten. Andra och tredje natten bor vi i Siena. Det är en njutning att promenera runt i dessa fantastiskt vackra städer med sina smala gränder, härliga folkliv, vackra gamla byggnader och mycket mer. Den fjärde natten är vi tillbaka i Florens.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

En vinkällare med botti, de stora toscanska vinfaten
En vinkällare med botti, de stora toscanska vinfaten, copyright BKWine Photography
En vinkällare med botti, de stora toscanska vinfaten
En vinkällare med botti, de stora toscanska vinfaten, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Toscana

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Florens
 • Dag 2, torsdag — Vinet i Chianti
 • Dag 3, fredag — Brunello di Montalcino
 • Dag 4, lördag — Chianti och stjärnkrog
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 7 oktober — Ankomst till Florens

Florens är en magisk stad. Den gamla stadskärnan har behållit mycket av sin karaktär från medeltiden och renässansen med smala gränder och vindlande gator. Här finns oräkneliga restauranger och caféer. Museer som innehåller omätliga konstskatter. Domen, katedralen, som ser ut som en sockerskulptur i solljuset. Piazza Michelangelo med sin fantastiska utsikt över hela staden.

Och så Ponte Vecchio förstås, som sträcker sig över floden Arno. Längs floden finns det guld- och juveleraraffärer som visar upp häpnadsväckande skatter i sina skyltfönster. Varje kväll stängs de till med gamla fönsterluckor av trä.

Njut av några resebilder från Florens.

Kvällen är fri för att upptäcka några av stadens restauranger och kaféer och andra sevärdheter.

Ponte Vecchio över floden Arno i Florens
Ponte Vecchio över floden Arno i Florens, copyright BKWine Photography
Ponte Vecchio över floden Arno i Florens
Ponte Vecchio över floden Arno i Florens, copyright BKWine Photography

Torsdag, 8 oktober — Chianti

Bussen hämtar oss på morgonen vid hotellet i Florens och vi ger oss av ut bland böljande kullar, vingårdar och olivlundar. Vi befinner oss mitt i hjärtat av Chianti.

Chianti och Chianti Classico hörde till de första av de italienska distrikten som fick den högsta kvalitetsklassen, DOCG. Stilarna varierar enormt, här finns Chianti-viner som är bäriga och friska och som ska drickas unga, och andra som är fylliga och eklagrade lagringsviner. Under våra dagar i Toscana kommer vi att se mycket olivträd. Många vinproducenter i Chianti har olivträd på sina ägor och en del gör sin egen goda olja. Passa på och köp en flaska med hem.

Morgonbesöket blir i lilla byn Greve in Chianti hos en liten, intressant ung vingård. Det blir spännande att höra om detta nya projekt och hur det är att starta upp en vingård och försöka komma ut på marknaden. Egendomen drivs av en mycket talangfull vinmakare så vi kommer att prova några superba viner.

Medeltida torn i en gammal by på en kulle i Toscana
Medeltida torn i en gammal by på en kulle i Toscana, copyright BKWine Photography
Medeltida torn i en gammal by på en kulle i Toscana
Medeltida torn i en gammal by på en kulle i Toscana, copyright BKWine Photography

Vi äter en härlig lunch på fina Querceto di Castellina. Deras vingårdar sträcker sig över två kommuner, Castellina och Radda in Chianti. Det är en familjeägd egendom med snart 27 hektar vinodlingar och 7 hektar olivträd. Man lägger stor vikt vid att hitta rätt kloner av sangiovese som passar egendomens jordmån. Arbetet i vingården drivs ekologiskt sedan ett par år tillbaka.

Eftermiddagsbesök blir på en vacker egendom med fantastiskt läge i Val d’Elsa nära San Gimignano. Den drivs av familjen Bianchi som i samarbete med en välkänd vinmakare som tycker om att experimentera. Resultatet är strålande.

Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell i Siena. Hotellet ligger mycket centralt. Efter incheckning har du kvällen fri att utforska denna fantastiska stad. Ett besök på Piazza del Campo är ett måste.

Katedralen, Il Duomo, i Siena är imponerande och elegant
Katedralen, Il Duomo, i Siena är imponerande och elegant, copyright BKWine Photography
Katedralen, Il Duomo, i Siena är imponerande och elegant
Katedralen, Il Duomo, i Siena är imponerande och elegant, copyright BKWine Photography

Fredag, 9 oktober — Montalcino med brunello

Vår buss hämtar på morgonen vid hotellet och vi åker mot Montalcino, hemvist för ett av Italiens mest uppskattade viner, Brunello di Montalcino.

Brunello görs, liksom Chianti, av sangiovese men av en alldeles speciell klon av sangiovese, sangiovese grosso, som döptes till brunello av vinproducenten Biondi Santi. Han var 1888 den som först lyckades identifiera och isolera klonen och göra vin på den. Men Biondi Santi är inte ensam längre om att göra Brunello. Brunello är idag ett av de stora italienska vinerna. Vi kommer att besöka ett par av toppodlarna i Montalcino.

Till exempel SassodiSole som är en liten, men mycket känd och prisbelönad producent i Montalcino. Egendomen drivs av familjen Terzuoli som under flera hundra år varit jordbrukare i trakten. Läget i Orcia-dalen är mycket vackert.

Vi besöker även Col d´Orcia där vi också äter en god lunch. Col d’Orcia är en av de största och mest kända producenterna av Brunello. Ägaren Francesco Marone Cinzano tillhör familjen Cinzano som producerar vermouth. Familjen investerar mycket i forskning och utveckling. Definitivt en av regionens stora stjärnor.

Sen eftermiddag kommer vi tillbaka till vårt hotell i Siena. Fri kväll för att hitta någon trevlig restaurang. Det finns många att välja mellan.

Antipasti, korv, ost, skinka mm, inleder ofta en toscansk måltid
Antipasti, korv, ost, skinka mm, inleder ofta en toscansk måltid, copyright BKWine Photography
Antipasti, korv, ost, skinka mm, inleder ofta en toscansk måltid
Antipasti, korv, ost, skinka mm, inleder ofta en toscansk måltid, copyright BKWine Photography

Lördag, 10 oktober — Chianti, stjärnkrog, åter Florens

Vi åker norrut igen, för en dag med ytterligare djupdykning i chianti-vinerna och modern toskansk gastronomi.

På förmiddagen besöker vi en liten och mycket intressant biodynamisk producent. Paret som driven den jobbar så naturligt de kan. De jäser med den vilda jästen och är stora förespråkare för ”minimal inblandning” i produktionsprocessen. Ett minnesvärt besök och härliga viner.

Lunchen idag blir en gastronomisk höjdpunkt. Vi åker till en av de små byarna i Chianti Classico för att äta på en Michelin-stjärnkrog. Läget på restaurangen är magnifikt och vi kommer att få en lika fantastisk lunch som visar både det traditionella och det moderna toskanska köket. Vi hinner med ytterligare ett kort eftermiddagsbesök.

Tidig kväll är vi tillbaka i Florens, vi checkar in på vårt hotell och du har kvällen fri för att ytterligare utforska denna vackra stad.

Toscanas böljande landskap med kullar och vingårdar
Toscanas böljande landskap med kullar och vingårdar, copyright BKWine Photography
Toscanas böljande landskap med kullar och vingårdar
Toscanas böljande landskap med kullar och vingårdar, copyright BKWine Photography

Söndag, 11 oktober — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

En vinkällare med ekfat där vinet åldras
En vinkällare med ekfat där vinet åldras, copyright BKWine Photography
En vinkällare med ekfat där vinet åldras
En vinkällare med ekfat där vinet åldras, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Toscana och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Boken om Toscana

Vår bok om Toscana: “Guide till vinets värld: Toscana”

Toscana, vinerna, distrikten, producenterna är en oumbärlig guide för dig som vill veta mer om detta världsberömda vindistrikt, dess viner och vinproducenter. Den ingår i serien Guide till vinets värld och är skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, flerfaldigt prisbelönta vinboksförfattare och vinresearrangörer. Boken är i lätthanterligt pocketformat och rikt illustrerad, men samtidigt fylld av fakta, skriven av experter på området.”

Bokserien ”Guide till vinets värld” har vunnit första pris i den prestigefyllda tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin ”reseguider”.

Toscana, vinerna, distrikten, producenterna, vinbok av BKWine, Britt & Per Karlsson

Mer vinböcker

Och det är bara en av alla de vinböcker som vi författat. Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Toscana

Datum: 7-11 oktober 2020

Pris: 14 800 SEK

Enkelrumstillägg: 3500 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell
  • 2 nätter i Florens på fyrstjärniga Student Hotel
  • 2 nätter i Siena på fyrstjärniga Hotel Chiusarelli
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 1 gastronomisk flerrätters-lunch på Michelin stjärnkrog inklusive viner
  • 2 gastronomiska italienska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent
 • Start- och slutpunkt: Florens
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Florens.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 15 juni 2020 Denna resa är inställd.

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Continue reading: Toscana, vin och mat, 7-11 oktober 2020


The post Toscana, vin och mat, 7-11 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>
https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-matresa-toscana-chianti-montalcino/feed/ 0
Bourgogne, 7-11 oktober 2020 https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-bourgogne/ https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-bourgogne/#respond Mon, 04 Nov 2019 14:51:01 +0000 https://www.bkwinevinresor.com/?p=6201 Vinresan till Côte d’Or, Bourgognes hjärta, exklusiva viner, personliga familjevingårdar, världsberömda byar — Denna resa går till Côte d’Or, Bourgognes hjärta. Det är en magisk plats. En plats som det är mycket lätt att fascineras av. Det är en speciell känsla att åka till dessa berömda byar som framställer några av världens dyraste viner. Och […]

Continue reading: Bourgogne, 7-11 oktober 2020


The post Bourgogne, 7-11 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>

Vinresan till Côte d’Or, Bourgognes hjärta, exklusiva viner, personliga familjevingårdar, världsberömda byar

— Denna resa går till Côte d’Or, Bourgognes hjärta. Det är en magisk plats. En plats som det är mycket lätt att fascineras av. Det är en speciell känsla att åka till dessa berömda byar som framställer några av världens dyraste viner. Och några av de mest fantastiska. Och samtidigt vet man att det inte är helt lätt att odla vin i Bourgogne. Det krävs en skicklig vinmakare för att locka fram det bästa ur chardonnay- och pinot noir-druvorna. En resa med fantastiska viner och högklassig fransk gastronomi.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Fokus på vinerna i Côte d’Or
 • Boende i Beaune
 • Pris 14 800 SEK
 • Fantastiska provningar med grand cru-viner
 • Personliga möten med odlare
 • Ekologiskt och biodynamiskt
 • Högklassiska burgundiska luncher

Boka nu!

När det gäller bourgogneviner, speciellt röda bourgogner, så måste man verkligen veta vem man ska köpa från. Att det står ”gran cru” på etiketten är ingen bra garanti för kvalitet. Familjenamnet på etiketten är nog viktigare här än på något annat ställe. Om du bara söker ”grand cru” på buteljen så går du miste om mycket av det mest spännande. Och bästa sättet att upptäcka Bourgognes viner är att resa dit, och resa dit tillsammans med någon som vet var man hittar pärlorna.

Côte d’Or, den gyllene sluttningen i Bourgogne, är fullspäckad med intressanta vingårdar. Klassificeringssystemet kan ibland tyckas komplicerat, men här på plats kommer vi att få en bra bild av hur det fungerar. Producenterna vi besöker är en blandning av etablerade vingårdar och kommande stjärnor, en del små och andra lite större odlare.

Skördetid i Côte de Beaune i Bourgogne
Skördetid i Côte de Beaune i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Dags att skörda pinot noir i Bourgogne
Dags att skörda pinot noir i Bourgogne

Under vår resa kommer vi att få chans att prova ett stort antal mycket intressanta viner, från ”enkla” AOP Bourgogne upp till de finaste grand cru. Sällan får man så fantastiska provningar på vinbesök som i Bourgogne. Vi kommer att besöka vingårdar i Côte d’Or, Bourgognes hjärta. Vi bor centralt i Beaune, Frankrikes trevligaste vinstad, med drygt 20 000 invånare och med en uppsjö av bra restauranger att botanisera bland på kvällarna.

Detta är en underbar resa med många goda viner, gastronomiska måltider med regionala specialiteter, personliga vinbesök och vackra landskap.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Caféer med uteserveringar i Beaune i Bourgogne
Caféer med uteserveringar i Beaune i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Caféer med uteserveringar i Beaune i Bourgogne
Caféer med uteserveringar i Beaune i Bourgogne

Program — Vinresa i Bourgogne

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Beaune
 • Dag 2, torsdag — Côte de Nuits
 • Dag 3, fredag — Côte de Nuits
 • Dag 4, lördag — Côte de Beaune
 • Dag 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 7 oktober — Côte de Nuits

Ankomst till Beaune. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna hotell som ligger mycket centralt, bara en kort promenad från Hôtel Dieu.

Beaune är en liten stad med en mycket charmig gammal stadskärna. Där finns massor med restauranger, vinbarer och caféer att upptäcka. Det finns både traditionella franska krogar, lyxrestauranger, utsökta japanska restauranger (om man är sugen på något annat), och charmiga kvarterskrogar. Mycket att botanisera bland.

Nära det stora torget, Place Carnot, ligger också Hotel Dieu (Hospices de Beaune) som du absolut bör ta dig tid att besöka. En av Bourgognes och Frankrikes stora sevärdheter. Hôtel Dieu är ett fantastiskt byggnadsverk i flamländsk-burgundisk stil som stod färdigt 1451. Det byggdes som sjukhus för de fattiga och är numera museum. På innergården kan man se det färggranna taket som är så typiskt för Bourgogne.

Fri kväll att strosa i Beaune.

Många viner lagras på fat i Bourgogne
Många viner lagras på fat i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Provning av viner i en källare i Bourgogne
Provning av viner i en källare i Bourgogne

Torsdag, 8 oktober — Côte de Nuits

Efter frukost sätter vi oss i vår buss och vi lämnar Beaune och åker norrut. Vi passerar det välkända Corton-berget och fortsätter mot Côte de Nuits.

Vi ska besöka en mycket intressant biodynamisk egendom i Morey-Saint-Denis, Domaine Michel Magnien. Vi besöker vinkällaren som är ganska otraditionell eftersom en del av vinerna jäser och lagras på amforor i terrakotta. Egendomen har utomordentliga vingårdslägen och det kommer vi att upptäcka under vår magnifika provning av premier- och grand cru-viner.

Vi fortsätter sedan ytterligare en bit norrut, förbi Gevrey-Chambertin, till byn Fixin, där vi ska hälsa på hos Philippe och Martine Bernard på Clos Saint Louis. Först går ut och tittar på vinrankorna tillsammans med Philippe, ägaren och vinmakaren. Han förklarar för oss det viktiga arbetet i vingården. Sedan dukar vårt trevliga värdpar fram en god buffélunch åt oss. Men inte vilken buffé som helst. Allt är hemgjort av Martine själv. Vi smakar naturligtvis egendomens viner till.

På vägen söderut igen så stannar vi till i Vosne-Romanée och tittar på de allra dyraste och finaste Grand Cru-vingårdarna, La Romanée Conti, La Tâche och Richebourg, mytomspunna viner som idag kostar flera tusen euro. Per flaska. Vi avslutar hos en familjefirma i Prémeaux Prissey nära Nuits-Saint-Georges. Familjen har drygt 20 hektar vinodlingar utspridda på lika många appellationer, både i Côte de Beaune och Côte de Nuits. De gör viner i strukturerad, tanninrik stil.

Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet. Kvällen är ledig för avkoppling. Ta en promenad på de smala gatorna, upptäck de gamla husen och kanske det pampiga borgmästeriet.

En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne
En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne, copyright BKWine Photography
En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne
En stuga i vingården i Chambertin i Bourgogne

Fredag, 9 oktober — Côte de Nuits

Idag börjar vi uppe i norra delen av Côte de Nuits. Hela Côte de Nuits är en smal och kort sträcka på 23 kilometer. Här görs några av världens mest eftertraktade röda viner.

Den sista byn i Côte de Nuits, innan förorterna till Dijon tar vid, heter Marsannay. Här ska vi hälsa på hos familjen Guyot. Nuvarande ägaren Olivier har varit inblandad i arbetet på gården sedan tidiga barnsben. Han har fina innehav i Marsannay, Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny med flera byar i Côte de Nuits.

Lunchen idag blir hos en mycket högklassig egendom i Gevrey-Chambertin. Familjen har runt 12 hektar av mycket fina vingårdslägen. Vi äter en äkta burgundisk 4-rätterslunch och dricker några av egendomens goda viner, inklusive premier cru och grand cru.

Vi sätter oss sedan i bussen och åker söderut igen. Vi stannar till och tittar på det vackra klostret Château du Clos de Vougeot som ligger mitt i den stora grand cru-vingården Clos de Vougeot. Vi hinner med ett eftermiddagsbesök i närheten av Nuits-Saint-Georges innan det blir dags att åka tillbaka till hotellet.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Beaune. Fri kväll. Kanske en aperitif på en vinbar för att få upp aptiten?

Dags att tappa om faten i källaren i Bourgogne
Dags att tappa om faten i källaren i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Ekfat i källaren i Bourgogne
Ekfat i källaren i Bourgogne

Lördag, 10 oktober — Côte de Beaune

Idag kan den morgonpigge njuta av lördagsmarknaden i Beaune. Det är framförallt en härlig matmarknad men här finns lite allt möjligt.

Första besöket idag gör vi inne i Beaune. Vi besöker den välkände vinfirma Joseph Drouhin som har sin källare mitt i den äldsta delen av Beaune. Deras vackra källare är dessutom de äldsta i Beaune. Vi får naturligtvis besöka denna och vi avslutar med en utsökt provning av några av Drouhins många viner.

Bussen plockar sedan upp oss och vi åker mot Corton-berget, denna mytomspunna grand cru. Vi ska äta lunch hos Domaine Comte Senard i byn Aloxe-Corton. Egendomen grundades 1857 när Jules Senard köpte en liten vingård i byn på drygt 2 hektar kallad Clos des Meix. Nu har innehavet växt till 9 hektar, varav många fina lägen på berget. Corton Grand Cru, både röda och vita, blir temat för vår goda burgundiska lunch här. Under lunchen kommer vi att jämföra flera olika vingårdslägen på berget.

För vårt eftermiddagsbesök åker vi söderut, mot en av de sista byarna i Côte de Beaune, Santenay. Vi besöker en egendom här, som är inhyst i ett riktigt slott, vilket är ganska ovanligt i Bourgogne. Slottet har anor tillbaka till 1400-talet. Fantastiskt bra viner, både de vita och de röda.

Sen eftermiddag är vi tillbaka i Beaune. Fri kväll. Kanske dags att leta upp de där burgundiska specialiteterna som ännu inte hunnits med?

Ett vackert hus bland vingårdarna i Bourgogne
Ett vackert hus bland vingårdarna i Bourgogne, copyright BKWine Photography
Ett hus bland vingårdarna med det typiska taket i Bourgogne
Ett hus bland vingårdarna med det typiska taket i Bourgogne

Söndag, 11 oktober — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Gamla flaskor Batard Montrachet Grand Cru 1964 i en källare in Bourgogne
Gamla flaskor Batard Montrachet Grand Cru 1964 i en källare in Bourgogne, copyright BKWine Photography
Gamla flaskor i en källare in Bourgogne
Gamla flaskor i en källare in Bourgogne

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Bourgogne och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Boken om Bourgogne

Vår bok om Bordeaux: “Guide till vinets värld: Bourgogne”

Bordeaux, vinerna, distrikten, producenterna är en oumbärlig guide för dig som vill veta mer om detta världsberömda vindistrikt, dess viner och vinproducenter. Den ingår i serien Guide till vinets värld och är skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, flerfaldigt prisbelönta vinboksförfattare och vinresearrangörer. Boken är i lätthanterligt pocketformat och rikt illustrerad, men samtidigt fylld av fakta, skriven av experter på området.”

Bokserien ”Guide till vinets värld” har vunnit första pris i den prestigefyllda tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin ”reseguider”.

Bourgogne, vinerna, distrikten, producenterna, vinbok av BKWine, Britt & Per Karlsson

Boken om franska viner

Du får en ingående beskrivning av Frankrike och dess vinregioner; alla landets vindistrikt, vinproducenterna, och vingårdarna i boken “Vinlandet Frankrike”. Den innehåller även fyllig information om appellationer, druvor, lagar och regler, geografi, mat, historia och mycket annat. Boken har vunnit flera priser, bland annat OIVs prestigefyllda ”Nobelpris i vinlitteratur”, enda svenska bok som fått det priset. Läs mer här om boken “Vinlandet Frankrike, trend och tradition”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Frankrikes viner så du kan knappas hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin.

Mer vinböcker

Och det är bara en av alla de vinböcker som vi författat. Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson
En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Bourgogne

Datum: 7-11 oktober 2020

Pris: 14 800 SEK

Enkelrumstillägg: 1900 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på nya, 3-stjärniga Ibis Styles i Beaune
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
 • Start- och slutpunkt: Beaune
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Beaune.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Man tar sig lätt från Paris Gare de Lyon till Beaune med TGV, snabbtåget. Det tar runt två timmar. Man kan också åka tåg från flygplatsen Charles de Gaulle. Tågbiljetter släpps normalt sett tre månader innan avresa. Det är lätt att boka biljetter på internet.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 15 juni 2020 Denna resa är inställd.

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Continue reading: Bourgogne, 7-11 oktober 2020


The post Bourgogne, 7-11 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>
https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-bourgogne/feed/ 0
Piemonte, vin & tryffel, 14-18 oktober 2020 https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-piemonte-barolo-barbaresco/ https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-piemonte-barolo-barbaresco/#respond Sun, 03 Nov 2019 09:48:37 +0000 https://www.bkwinevinresor.com/?p=6099 Vin- och gourmetresa till Piemonte med Barolo, Barbaresco, andra exklusiva viner, och mycket vit tryffel — Välkommen till en vinresa till ett av Italiens kanske allra mest berömda vindistrikt, Piemonte, vid foten av berget. Ett distrikt som är världsberömt inte bara för sina stora viner, med Barolo och Barbaresco i spetsen, utan även för sin […]

Continue reading: Piemonte, vin & tryffel, 14-18 oktober 2020


The post Piemonte, vin & tryffel, 14-18 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>

Vin- och gourmetresa till Piemonte med Barolo, Barbaresco, andra exklusiva viner, och mycket vit tryffel

— Välkommen till en vinresa till ett av Italiens kanske allra mest berömda vindistrikt, Piemonte, vid foten av berget. Ett distrikt som är världsberömt inte bara för sina stora viner, med Barolo och Barbaresco i spetsen, utan även för sin gastronomi. Här har Slow Food-rörelsen sina rötter och härifrån kommer den unika vita tryffeln. Vi ägnar en halv dag åt tryffeln, med tryffelmarknad, tryffelletning och tryffellunch. Bered dig på några dagar fyllda med riktigt goda upplevelser.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Boende i Alba
 • Barolo, Barbaresco mm
 • 14 900 SEK
 • Magnifika, lyxiga luncher
 • Tryffelsafari och tryffelmarknad
 • Vackra italienska vinlandskap

Boka nu!

Piemonte i nordvästra Italien är känt för sina fylliga röda viner gjorda på nebbiolo-druvan. Viner som Barolo och Barbaresco är världsberömda. Men här görs också en mängd andra viner, inte minst på den numera mycket ansedda barbera-druvan. Barolo och barbaresco är några av Italiens mest kända viner. Det är exklusiva, eleganta viner med en viss karaktär av tryffel, kanske beroende på den vita tryffeln som finns i jorden.

Barolo och Barbaresco är nu också på den prestigefyllda listan med UNESCOs Världsarv, “World Heritage Site”, en lista som innehåller några av världens mest unika och kulturhistoriskt viktiga platser.

Under vår resa får vi tillfälle ett prova ett stort antal av traktens olika viner, från lättdrucken Moscato d’Asti till de mest komplexa Barolo, Barbaresco och eklagrade barbera.

Utsikt över vingårdar och kullar i Barolo, Piemonte
Utsikt över vingårdar och kullar i Barolo, Piemonte, copyright BKWine Photography
Utsikt över vingårdar och kullar i Barolo, Piemonte
Utsikt över vingårdar och kullar i Barolo, Piemonte, copyright BKWine Photography

Gastronomin i Piemonte är också med rätta världsberömd. Den berömda vita tryffeln behöver väl knappast någon presentation men här finns också hasselnötter av exceptionell kvalitet med extra högt innehåll av olja. Och gott och fantastiskt mört kött från Piemonte-kor, en speciell ras som ger kött med extra lågt fettinnehåll.

Vi kommer att bo fyra nätter i den trevliga staden Alba. Du flyger till Milano och vi hämtar dig med buss vid Milanos centralstation sen eftermiddag onsdag. På söndagsmorgonen lämnar vi dig åter på samma plats senast klockan 12.00. Till Milano Centrale station tar du dig lätt från samtliga tre flygplatser runt Milano, Linate, Malpensa och Bergamo.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Pasta med rikligt med hyvlad tryffel på
Pasta med rikligt med hyvlad tryffel på, copyright BKWine Photography
Pasta med rikligt med hyvlad tryffel på
Pasta med rikligt med hyvlad tryffel på, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Piemonte

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag – Ankomst till Milano sedan Alba
 • Dag 2, torsdag – Barolos världsberömda viner i Langhe
 • Dag 3, fredag – Barbaresco
 • Dag 4, lördag – Vit tryffel och Roero
 • Dag 5, söndag – Hemfärd

Onsdag, 14 oktober — Ankomst till Milano sedan Alba

Klockan 16.00 hämtar vi upp dig med buss på Milanos centralstation, Stazione Centrale, kanske världens pampigaste järnvägsstation.

Resan till Alba tar cirka två timmar genom det norditalienska landskapet. Väl framme i Alba checkar in på vårt centralt belägna hotell. Kvällen är fri för att upptäcka Alba.

Alba har en liten och gammal stadskärna med smala gator och gränder. Det finns många spännande restauranger, allt från pizzerior till gourmetkrogar. Från vårt hotell är det en kort promenad till det ”stora torget” där det alltid är mycket folk i rörelse. Där finns kaféer och restauranger. Då är du redan inne i den gamla stadskärnan.

Kanske börjar du med en aperitivo på ett kafé, för att sedan vandra vidare på de smala gatorna till resans första middag? Avsluta gärna med en grappa. Det kan hjälpa till om det har blivit väl rikligt med alla italienska godsaker till middagen.

Vingårdar och en by med ett slott och berg i Piemonte
Vingårdar och en by med ett slott och berg i Piemonte, copyright BKWine Photography
Vingårdar och en by med ett slott och berg i Piemonte
Vingårdar och en by med ett slott och berg i Piemonte, copyright BKWine Photography

Torsdag, 15 oktober — Barolos världsberömda viner i Langhe

Vi åker mot den lilla byn Barolo i området Langhe. Här växer nebbiolodruvan på imponerande, branta sluttningar.

Här i Barolo ser man inte mycket maskiner utan det mesta jobbet i vingården görs för hand. Här finns en mängd småbönder och de flesta vingårdar är små. Nebbiolo mognar sent och skörden är ofta inte förrän mitten av oktober. Även den görs för hand. Barolo kallas kungen av italienska viner. Vinet var ett av de första som fick Italiens högsta klassificering, DOCG, Denominazione di Origine Controllata e Garantita.

Vi besöker tre olika producenter av Barolo. Vi får veta hemligheterna bakom dessa stora viner med hjälp av producenter som Sobrero, som grundades 1940 av pappan till de nuvarande ägarna Settimo och Pierfranco Sobrero. Den 16 hektar stora egendomen ligger i Castiglione Falletto i hjärtat av Barolo-regionen. En annan producent som står på programmet är Ciabot Berton i välkända byn La Morra. Utsikten över Barolo-fälten runtomkring är fantastisk. Egendomen har några av Barolos bästa lägen här i La Morra.

Det blir härlig och typisk italiensk lunch tillsammans med Giovanni Angeli på Massolino i Serralunga d’Alba.

Sen eftermiddag kommer vi åter tillbaka till Alba. Fri kväll för att upptäcka någon trevlig restaurang. Kanske börjar du med en vermouth, en välkänd Piemonte-aperitif? Världens första vermouth gjordes i Turin 1786.

Branta vingårdar med ett hus på toppen i Piemonte
Branta vingårdar med ett hus på toppen i Piemonte, copyright BKWine Photography
Branta vingårdar med ett hus på toppen i Piemonte
Branta vingårdar med ett hus på toppen i Piemonte, copyright BKWine Photography

Fredag, 16 oktober — Barbaresco

Barbaresco ligger strax nordost om Alba. Arealen är bara en tredjedel av Barolos och här dominerar ännu mer de små odlarna.

Vi besöker Bera i Barbaresco, en familjefirma i byn Neviglie med ung, entusiastisk och mycket talangfull vinmakare. Ytterst intressanta viner.

Lunch idag blir det hos Castello di Neive, en imponerande egendom. Det är ett historiskt gammalt slott och familjen är väl förankrad i trakten. Förutom röda viner gör man fina vita på druvan arneis.

Eftermiddagsbesök hos Cantina Rizzi, också i Barbaresco. Detta är en av kvalitetspionjärerna i distriktet. Egendomen planterade sina första vinrankor 1974. Under årens lopp har markarealen utökats och innefattar nu många av de mest kända cru-lägena, som t.ex. cru giacone och cru bricco di neive.

Sen eftermiddag är vi åter vid vårt hotell i Alba. Fri kväll. Kanske en krämig risotto till middag? Piemonte-borna äter mer ris än pasta. På vägen från Milano till Alba, som vi åkte i början av resan, passerar man många risfält.

I den eleganta vinkällaren hos en vinproducent i Barbaresco
I den eleganta vinkällaren hos en vinproducent i Barbaresco, copyright BKWine Photography
I den eleganta vinkällaren hos en vinproducent i Barbaresco
I den eleganta vinkällaren hos en vinproducent i Barbaresco, copyright BKWine Photography

Lördag, 17 oktober — Vit tryffel och Roero

Alba är huvudorten för tryffelletningen. Man brukar ju kalla Tuber magnatum pico för ”den vita tryffeln från Alba”.

Vi börjar med ett besök på den berömda tryffelmarknaden i Alba, Mercato del Tartufo, som även säljer andra fina delikatesser, inte bara den dyrbara, vita tryffeln: ost, charkuterier, olja, svamp, hasselnötter mm. Försäljarna erbjuder gärna en nära titt och en sniff på dyrgriparna om man vill inspektera kvalitén. Och vill man så kan man köpa en tryffel med sig hem. Mellan cirka en och tre euro grammet ligger priset. En normalstor Tuber magnatum ligger på ca 60 gram.

Men man kan nöja sig med lite tryffelolja, tryffelpaté eller kanske hasselnötter om man vill. Eller bara ta ett glas vin i baren i som sträcker sig över hela långsidan av marknaden. Bara att se kommersen är en upplevelse i sig. (Entré på marknaden kostar någon euro. Biljetten köper du själv på plats.)

Efter att ha tittat (och luktat) på all denna tryffel så passar det naturligtvis bra med en lunch där vi får smaka denna unika delikatess. Du kommer att få dig ett rejält smakprov på tryffeln och hur den används i den lokala gastronomin. Och förstås hur den passar ihop med vinerna. Vi ska ha vår lyxiga tryffel-lunch på tjusiga Osteria la Madernassa i byn Castelrotto. Restaurangen har två Michelin-stjärnor. Vi kan förvänta oss en lunch i absolut toppklass.

Men innan lunchen ska vi ut och leta tryffel med hund. Det blir en mini-tryffelsafari där vi själva går ut i skogen tillsammans med tryffeljägaren och hans hundar. En spännande upplevelse. Vi avslutar dagen med att besöka en av topproducenterna i distriktet Roero.

Sen eftermiddag är vi åter vid vårt hotell i Alba. Fri kväll. Gå gärna på upptäcktsfärd på de snirkliga gatorna. I värsta fall får du väl ta en paus på ett café med ett glas vin.

Färsk vit tryffel på tryffelmarknaden i Alba
Färsk vit tryffel på tryffelmarknaden i Alba, copyright BKWine Photography
Färsk vit tryffel på tryffelmarknaden i Alba
Färsk vit tryffel på tryffelmarknaden i Alba, copyright BKWine Photography

Söndag, 18 oktober — Hemfärd

Efter frukost lastar vi in vårt bagage i bussen och beger oss tillbaka till Milano. Vi ankommer dit senast kl 12.00. Därefter hemfärd på egen hand.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Vingårdar och en by med en gammal borg i Barolo
Vingårdar och en by med en gammal borg i Barolo, copyright BKWine Photography
Vingårdar och en by med en gammal borg i Barolo
Vingårdar och en by med en gammal borg i Barolo, copyright BKWine Photography

Mer reseinformation

Här finns ytterligare några sidor med råd och tips om att resa hit:

Ännu mer info

Vi har tidigare skrivit om hur det är att komma med på en vinresa till Piemonte och vad vi gör, vad du kan förvänta dig.

Boken om Piemonte

Piemonte, vinerna, distrikten, producenterna är en oumbärlig guide för dig som vill veta mer om detta världsberömda vindistrikt, dess viner och vinproducenter. Den ingår i serien Guide till vinets värld och är skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, flerfaldigt prisbelönta vinboksförfattare och vinresearrangörer. Boken är i lätthanterligt pocketformat och rikt illustrerad, men samtidigt fylld av fakta, skriven av experter på området.”

Bokserien ”Guide till vinets värld” har vunnit första pris i den prestigefyllda tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin ”reseguider”.

Vi har skrivit det svenska standardverket om Piemonte och regionens viner så du kan knappast hitta någon researrangör mer insatt i vinet, maten och gastronomin i denna vackra italienska region.

 

Piemonte, vinerna, distrikten, producenterna, av Britt & Per Karlsson

Mer vinböcker

Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

Vinlandet Frankrike, av Britt och Per Karlsson
En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Piemonte

Datum: 14-18 oktober 2020

Pris: 14 900 SEK

Enkelrumstillägg: 1600 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost, på bra medelklasshotell
  • Centralt beläget 4-stjärnigt hotell i Alba: Hotel Calissano
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 2 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter inklusive provning med olika viner hos vinproducent eller lokal restaurang
  • 1 exklusiv lunch med vit tryffel, inklusive viner, på Osteria la Madernassa med två stjärnor i Guide Michelin
 • Start- och slutpunkt: Milano
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Tolkning till svenska vid besöken (vissa besök kan dock vara på engelska)
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Milano.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 1 juli 2020 Resan är inställd.

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Continue reading: Piemonte, vin & tryffel, 14-18 oktober 2020


The post Piemonte, vin & tryffel, 14-18 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>
https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-piemonte-barolo-barbaresco/feed/ 0
Dourodalen, Portugal, 21-25 oktober 2020 https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-dourodalen-portugal/ https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-dourodalen-portugal/#respond Sat, 02 Nov 2019 18:25:25 +0000 https://www.bkwinevinresor.com/?p=6248 Vinresa i Douro, exklusiv resa längs magnifik vinflod — En lyxig vinresa med spektakulära vyer. Vinvärlden har många kända floder. Men Douro i Portugal är den magnifikaste av dem alla. Landskapet är dramatiskt vackert och druvorna växer på halsbrytande branta sluttningar. Vi njuter av två nätter i trevliga staden Porto och två nätter inne i […]

Continue reading: Dourodalen, Portugal, 21-25 oktober 2020


The post Dourodalen, Portugal, 21-25 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>

Vinresa i Douro, exklusiv resa längs magnifik vinflod

— En lyxig vinresa med spektakulära vyer. Vinvärlden har många kända floder. Men Douro i Portugal är den magnifikaste av dem alla. Landskapet är dramatiskt vackert och druvorna växer på halsbrytande branta sluttningar. Vi njuter av två nätter i trevliga staden Porto och två nätter inne i hjärtat av Dourodalens vindistrikt. Under resan stiftar vi bekantskap både med de klassiska portvinerna och med de moderna bordsvinerna av mycket hög kvalitet.

I korthet

 • 4 nätter
 • Privata provningar, ca 10
 • Lyxigt boende
 • Magnifikt landskap
 • 15 800 SEK
 • Blandning klassiskt och modernt
 • Fantastiska portvinsprovningar
 • Portugisisk gastronomi
 • Porto och Pinhão

Boka nu!

I ett magnifikt landskap längs floden Douro i norra Portugal växer druvorna på branta, mödosamt terrasserade vingårdar i ett torrt och hett klimat på sommaren, men ofta underbara höstar. Det är druvor som så småningom ska avnjutas i form av portvin, men inte bara. Mer och mer profilerar sig vinodlarna i Douro-dalen som producenter av bordsviner, och dessutom mycket goda, högklassiga och intressanta sådana.

Vår resa börjar i Porto, Portugals andra stad. Stadskärnan är gammal och charmig. Och backig. Här finns massvis med restauranger, barer och caféer.

Vår buss hämtar oss på morgonen och tar med oss längs floden in i hjärtat av Douro-dalen, Alto Douro. Vi kommer att köra på slingriga vägar, över bergen med fantastisk utsikt och in i vinområdet. Här kommer vi att ha två övernattningar, i den lilla staden Pinhão. Sista kvällen är vi tillbaka i Porto där vi övernattar sista natten.

En by ovan vingårdar på slingrande terrasser i Douro
En by ovan vingårdar på slingrande terrasser i Douro, copyright BKWine Photography
En by ovan vingårdar på slingrande terrasser i Douro
En by ovan vingårdar på slingrande terrasser i Douro, copyright BKWine Photography

Vi kommer att lära känna både Douro-dalens portviner och de röda bordsvinerna, och en och annan vit. Men att kalla dessa viner ”bordsviner” ger kanske fel intryck. Det är ofta viner gjorda med en mycket hög ambition. Det är svårarbetade vingårdar, och ett slitigt jobb att producera vin här, så att göra enkla viner är knappast värt besväret. Istället riktar vinmakarna in sig på ambitiösa cuvéer för att skapa sig ett internationellt rykte. Vilket de har lyckats med. Vi kommer att få stifta bekantskap med de traditionella portugisiska druvorna touriga nacional, tinta roriz, touriga franca, souzão och många andra.

Vi kommer att smaka på traditionell portugisisk mat men vi kommer också att märka att det gastronomiska köket har gjort sitt inträde i Douro-dalen. Vi äter tre luncher tillsammans, minst två på vingårdar. Vi äter två gemensamma och högklassiga middagar, på torsdagen och fredagen.

Resan leds av en av BKWines expertguider.

Hamnen i Pinhao i skymningen
Hamnen i Pinhao i skymningen, copyright BKWine Photography
Hamnen i Pinhao i skymningen
Hamnen i Pinhao i skymningen, copyright BKWine Photography

Program — Vinresa i Dourodalen, Portugal

Preliminärt program.

För mer detaljer kontakta BKWine.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Programmet i korthet

 • Dag 1, onsdag — Ankomst till Porto
 • Dag 2, torsdag — Mellan Pinhão och Regua
 • Dag 3, fredag — Långt upp mot övre Douro
 • Dag 4, lördag — Tradition och modernt i Dourodalen
 • Day 5, söndag — Hemfärd

Onsdag, 21 oktober – Ankomst till Porto

Ankomst till Porto. Incheckning på vårt trevliga och centralt belägna hotell.

Vårt hotell ligger i den gamla delen av staden, nära kajen med många restauranger och barer. Passa på att gå den korta promenaden från hotellet ner till floden och titta över mot Vila Nova de Gaia, där de stora portvinshusen har sina lager. Med stora skyltar annonserar de sin närvaro: Taylor’s, Sandeman, Dow’s, Ferreira, Croft, Ramos Pinto osv. På floden kan du beundra de traditionella båtarna för transporten av portvinerna, barcos rabelos. Numera ligger de dock för det mesta för ankar.

Längs strandpromenaden finns det gott om trevliga caféer. Det är ett måste att promenera längs kajen och kanske ta sig ett glas portvin medan man tittar ut över floden mot Vila Nova de Gaia. Vill du över till Vila Nova de Gaia-sidan tar du den smäckra dubbelbron, med Eiffel-inspirerad design. Och får som belöning en fantastisk vy över Porto.

Fri kväll. En av stadens allra bästa restauranger ligger bara en kort promenad från vårt hotell. Kanske kan vara en bra början på resan?

Dourofloden och Dom Luis I-bron mellan Porto och Vila Nova de Gaia
Dourofloden och Dom Luis I-bron mellan Porto och Vila Nova de Gaia, copyright BKWine Photography
Dourofloden och Dom Luis I-bron mellan Porto och Vila Nova de Gaia
Dourofloden och Dom Luis I-bron mellan Porto och Vila Nova de Gaia, copyright BKWine Photography

Torsdag, 22 oktober — Mellan Pinhão och Regua

På morgonen hämtar vår buss oss vid hotellet och vi börjar vår resa längs floden. Vägen tar oss över bergen och in i dalen.

Vägen längs Douro-floden är långsam och slingrande och för att snabbt komma en bit på väg så tar vi först motorvägen till Vila Real och Peso da Regua. Därifrån slingrar vi oss i lite långsammare tempo upp mot Alto Douro, hjärtat av vindistriktet, som också är på UNESCOs lista över världskulturarvet. Du förstår snabbt varför när landskapet öppnar sig.

Vi kommer under dagen att besöka några högklassiga producenter som de senaste åren investerat mycket i sina anläggningar för att, förutom portvin, kunna producera ”vanliga” Douro-viner (dvs inte port) i toppklass. Vi börjar med ett besök hos Quinta da Gaivosa som ligger strax norr om Peso da Regua. Ägaren Domingos Alves de Sousa är en av föregångarna vad gäller högklassiga Douro-viner. Anläggningen är modern och Domingos och hans son gör viner av mycket hög klass. Detta är en av mest kända odlarna i dalen. Vi får en intressant provning av både vita och röda Douro-viner samt portviner.

Slingrande vingårdsterrasser på branta sluttningar längs Douro
Slingrande vingårdsterrasser på branta sluttningar längs Douro, copyright BKWine Photography
En vinanläggning nere vid floden Douros strand
En vinanläggning nere vid floden Douros strand, copyright BKWine Photography

Vi kommer att göra ett lunchbesök hos Quinta do Tedo, som ägs av fransmannen Vincent Bouchard (från familjen Bouchard Père & Fils i Beaune) och hans amerikanska fru Kay. 1992 köpte de den 250 år gamla egendomen med tillhörande 14 hektar vingårdar. Efter ett kort besök äter vi en god lunch med flera portugisiska rätter på quintan. Vi dricker naturligtvis egendomens viner till och vi får också smaka deras egen, mycket goda olivolja. Efter lunch besöker vi en gård som ägs av en av de stora portvinsfirmorna. Det blir en stor kontrast till lilla Quinta do Tedo. Dimensionen är helt annorlunda men landsapet och naturscenerierna runt denna quinta är minst lika spektakulära.

Sen eftermiddag checkar vi in på vårt hotell, det vackra femstjärniga Vintage House som ligger i den lilla byn Pinhão. Staden är en centralort i vindistriktet Douro. Det är ett klassiskt hotell i gammal engelsk stil och ett av de lyxigaste i Dourodalen.

Ta en promenad i byn, längs med floden, eller koppla av i trädgården eller i den fina baren. Kanske vädret till och med tillåter ett dopp i

Pinhao ligger i en krök på Dourofloden, omgiven av vingårdar
Pinhao ligger i en krök på Dourofloden, omgiven av vingårdar, copyright BKWine Photography
Pinhao ligger i en krök på Dourofloden, omgiven av vingårdar
Pinhao ligger i en krök på Dourofloden, omgiven av vingårdar, copyright BKWine Photography

Fredag, 23 oktober — Långt upp mot övre Douro

Efter frukost fortsätter vi vår färd längs den vackra vinfloden. Idag kommer vi att åka långt in i dalen, längs mycket slingrande vägar. Utsikten kommer att bli hisnande.

På morgonen åker vi mot São João da Pesqueira där vi ska besöka Quinta da Senhora do Rosário, kanske mer känt som Quevedo Wines. Oscar Quevedo och hans familj har 100 hektar vinrankor i regionerna Cima-Corgo och Douro Superior. Vägen till São João da Pesqueira vindlar sig upp så att man greppar hårt om stolsitsen. Vi kommer att ha en svindlande utsikt över vingårdsterrasser. Quevedo Wines gör både röda bordsviner och portvin, bl a en mycket fin tawny (fatlagrad port). Oscar började sin karriär i finansbranschen i Madrid och Genève men har sedan några år tillbaks tagit över ansvaret för familjefirman tillsammans med sin syster som är vinmakaren.

Vi äter lunch i den närliggande staden Ervedosa. Här finns en mycket trevlig och ambitiös familjeägd krog med en formidabel vinlista så vi passar på att prova lite olika viner till lunchen som består av en serie läckra portugisiska specialiteter.

På eftermiddagen besöker vi Quinta do Panascal som ägs av portvinshuset Fonseca. Quintan har ett mycket vackert läge vid floden Távora. Vi får en rundvandring i vingården och sedan en intressant provning.

Sen eftermiddag är vi åter på hotellet och vi har tid till en stunds avkoppling innan det är dags för vår gemensamma middag. Det kan vara trevligt att ta en promenad i byn Pinhão och titta på de vackra azulejos, de målade kakelplattorna, på den lilla tågstationen, en verklig sevärdhet. Azulejos är en klassisk portugisisk konstart. Bara två minuters promenad från hotellet.

En vingård högt uppe på toppen ovan vingårdarna och floden Douro
En vingård högt uppe på toppen ovan vingårdarna och floden Douro, copyright BKWine Photography
En vingård högt uppe på toppen ovan vingårdarna och floden Douro
En vingård högt uppe på toppen ovan vingårdarna och floden Douro, copyright BKWine Photography

Lördag, 24 oktober — Tradition och modernt i Dourodalen

Vi lämnar vårt hotell på morgonen. Vi börjar sakta vår färd längs floden mot Porto. Man får aldrig ha bråttom här i Dourodalen. Det är helt enkelt omöjligt.

Vi åker bort mot Pinhão och över floden den lilla byn Vale de Mendiz. Mendiz är en biflod som rinner ut i Douro nära Pinhão. I denna by besöker vi Wine & Soul, en familjefirma som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren, inte minst för det röda vinet Pintas. Här fottrampas fortfarande druvorna i traditionella lagars.

Därefter åker vi tillbaka mot Regua. Vårt sista besök under resan blir hos Quinta Senhora da Graça. Detta är en liten familjeegendom utanför byn Lobrigos, nära Regua. Här har vi en härlig utsikt över floden och en del mycket gamla vinrankor, över 80 år. Vasco, ägaren och vinmakaren, och antagligen både hans pappa och mamma tar emot oss. Efter ett kort besök och en liten vinprovning sätter vi oss till bords och Vascos mamma kommer att servera oss en typisk portugisisk lunch, som hon lagat själv. Lunchen här drar ofta ut på tiden så när vi är klara är det dags att börja återfärden till Porto.

På vägen mot Porto åker vi igen över bergskedjan som skyddar vindistriktet från havsvindarna och som ger Douro sitt speciella klimat med de heta somrarna.

Tidig kväll är vi åter tillbaka i Porto för en sista övernattning på vårt vackra hotell i centrala Porto. Fri kväll för att fortsatta upptäckter i Porto. Vi rekommenderar gärna restauranger och vinbarer. Kanske en promenad över ”Eiffelbron” till Vila Nova där det finns många restauranger längs floden. Eller en lite längre (men inte lång) utflykt till någon fiskrestaurang vid kusten? Det finns mycket att välja på.

Ett hus mitt i den branta terrasserade vingården
Ett hus mitt i den branta terrasserade vingården, copyright BKWine Photography
Ett hus mitt i den branta terrasserade vingården
Ett hus mitt i den branta terrasserade vingården, copyright BKWine Photography

Söndag, 25 oktober — Hemfärd

Resan slut efter frukost och därefter hemfärd på egen hand.

Reservation för eventuella ändringar.

Vissa detaljer i programmet kan vara annorlunda, t.ex. vilka vingårdar vi besöker. Vi lägger ner stort arbeta på att se till att våra besök blir speciella minnesvärda upplevelser. Därför besöker vi ofta andra vingårdar än de som är stora och kända, med många besökare och många anställda guider. Istället har vi valt att ge dit en mer unik och personlig upplevelse med besök hos noga utvalda producenter där vi ofta (men inte alltid) träffar ägaren eller vinmakaren.

Slå till!

Vi vill gärna ha dig med.

Färggranna hus längs Douros kaj i Porto
Färggranna hus längs Douros kaj i Porto, copyright BKWine Photography
Färggranna hus längs Douros kaj i Porto
Färggranna hus längs Douros kaj i Porto, copyright BKWine Photography

Vinböcker

Vi har skrivit mer än tio vinböcker, nationellt och internationellt prisbelönta för vinjournalistiken.

Ingen annan vinresearrangör har samma kunskap, kompetens och erfarenhet.

En samling vinböcker skrivna av BKWine

Fakta — vinresa Dourodalen

Datum: 21-25 oktober 2020

Pris: 15 800 SEK

Enkelrumstillägg: 4 600 SEK

I resans pris ingår:

 • 4 hotellnätter i dubbelrum, inklusive frukost:
 • Måltider enligt programmet (*):
  • 3 gastronomiska flerrätters-luncher med lokala specialiteter, inklusive provning med olika viner och portvin, hos vinproducenter eller lokal restaurang
  • 2 gastronomiska flerrätters-middagar med lokala specialiteter, inklusive olika viner och portvin
 • Start- och slutpunkt: Porto
 • Buss på plats
 • Samtliga vingårdsbesök, cirka 3 per dag, med omfattande privata vinprovningar
 • Besöken är på engelska
 • Vinguidning och reseledning på svenska av BKWines expertguide under hela resan

(*) Se även nedan angående måltiderna.

I resans pris ingår inte:

 • Resan ner och hem.

Du tar dig själv till Porto.

Vi ger gärna tips om resesätt och kan förmedla kontakt med en av våra resebyråpartners för bokning av flyg om du vill få hjälp med det.

Vi kan också varmt rekommendera att spendera några extra dagar här om man vill förlänga semestern.

För att denna resa ska bli av krävs att vi har minst 10 deltagare vid ”sista bokningsdatum”. Maximalt antal deltagare på resan: 20.

Boka resan

Sista bokningsdag: 15 juli 2020 Ett fåtal platser kvar. Boka nu!

Bokning bekräftas genom inbetalning av bokningsavgiften på 3000 SEK. Resterande avgift ska vara inbetald senast 30 dagar före avresedatum (se BKWines resevillkor). Betalning görs via banköverföring till BKWines svenska konto. Du får detaljerad information när du bokar resan. Det är viktigt att du läser våra resevillkor.

Läs mer viktig information om resegaranti, resevillkor och innehållet i våra resor nedan. Och om varför du ska resa med just BKWine.

Boka hos Britt:

 • Tel. Sverige: 08-559 22 155
 • Tel. Frankrike: +33 1 58 88 04 66 eller +33 6 80 45 35 70
 • Skype: “bkwine”. Ring oss på skype.
 • email: info@bkwine.com, eller formuläret nedan.
 

“Jag vill boka resan” eller “Jag vill ha mer info”

* = obligatorisk info

Viktigt: Vi skickar dig automatiskt en kopia på detta mail. Om du inte har fått denna mailkopia inom några minuter så har nog något gått fel! 1) Kontrollera din spamfloder, 2) försök att skicka en gång till, du kanske stavade fel på din mailadress. Eller skicka oss ett vanligt mail till vår mailadress som du hittar här ovan. I de flesta fall så svarar vi på ditt mail inom en dag.

Tipsa dina vänner om det här programmet

Kanske kan någon av dina vänner vara intresserad av att komma med på vinresan? Tipsa dem om programmet och fråga om de kanske har lust att komma med dit på resan. Dela med dig av programmet på sociala nätverk eller skicka ett mail:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Mer om våra resor

Varför resa med BKWine?

Vi, Britt & Per Karlsson, är experter på vinresor och vinturism, men även på vin i ett bredare perspektiv. Vi är internationellt publicerade vinskribenter och vi har skrivit tio prisbelönta böcker.

Ingen annan researrangör har samma erfarenhet av vinresor och matresor eller samma kunskap om vin som vi på BKWine.

Vi har gjort hundratals vinresor och matresor. Det är det här vi älskar att göra. Vi jobbar seriöst. Detta är ingen hobby eller sidoverksamhet för oss. Vi vill inget hellre än att dela med oss av alla dessa fantastiska upplevelser till dig.

Alla våra resor leds av guider med djupgående vinkunskaper. I många fall är det vi själva som leder resorna.

Läs mer om varför du borde välja BKWine för din vin- och matresa.

Tusentals glada och nöjda kunder

Under åren har tusentals vinälskare rest med oss. Många kommer tillbaka för att resa igen och igen med BKWine till nya vinregioner. Våra mest trogna kunder har varit på mer än tio BKWine-resor. Vi är glada och stolta över att ha så trogna kunder.

Läs mer vad kunder säger om våra resor.

Utmärkelser och omnämnanden

Vi är stolta och glada över att ha fått många utmärkelser och positiva omnämnanden, till exempel:

 • World’s Top Wine Tours av Travel & Leisure Magazine, världens största resetidning
 • Best Wine Tasting Holidays, på AOL Travels topplista med de bästa vinresorna
 • Av Munskänkarna rekommenderade resor, samtliga våra vinresor
 • World’s Best Wine Book for Professionals, Sveriges bästa vinbok, Årets Bok med flera bokpriser
 • Tre gånger OIVs bokpris, International Organisation of Vine and Wine, enda svenska författare som fått detta prestigefyllda “Nobelpris i vinlitteratur”.
 • Årets vinprofil av Munskänkarna, en ära tilldelad Britt 2011
 • The Wine Media Power List, en av fem svenskar, på Wine Business Internationals lista över inflytelserika vinskribenter

Om de vinproducenter vi besöker

Vårt mål är att du ska uppleva något av det bästa och mest intressanta i vinvärlden, när det gäller vin och mat.

Vi lägger ner mycket arbete på att skapa enastående vinbesök, och på det viset är vi ganska annorlunda än många vinresearrangörer. Det är inte alltid de mest berömda, de internationellt kända egendomarna som erbjuder de bästa vinupplevelserna. Det är ganska enkelt att organisera en vinresa med de mest kända och uppskrivna namnen i vinvärlden. Men på den typen av resor träffar du sällan vinproducenten eller ägaren. Du är helt enkelt en av tusentals besökare de får varje år.

Vi gör saker annorlunda. Med BKWine Vinresor kommer du att träffa människorna bakom etiketten, ofta vinmakarna och / eller ägarna. Tack vare dem får du en unik, verkligen personlig upplevelse och en inblick i vinvärlden som ingen annan kan erbjuda. När du reser med BKWine är du mer som en speciell gäst än en turist.

Vi har personliga kontakter och oöverträffad kunskap tack vare mer än 20 år som vinjournalister, med 10 vinböcker publicerade och som vinresearrangörer med mer än 30 års erfarenhet. Du kan vara säker på att få de bästa vinreseupplevelserna med BKWine Vinresor.

Läs mer om de vinproducenter och vingårdar som vi besöker.

En riktig gourmetupplevelse: mat och gastronomi

För oss är vin och mat intimt sammankopplade. Detta är en grundläggande del av vår vinresefilosofi. Därför är en vinresa med BKWine alltid en enastående kulinarisk upplevelse både för vinentusiasten och för gourmeten. En BKWine-resa också är en gastronomisk resa som utforskar det spännande förhållandet mellan mat och vin.

Läs mer om måltider: mat och gastronomi på våra resor.

Resegaranti och resevillkor

BKWine är en svensk researrangör. BKWine har resegaranti hos Kammarkollegium, i enlighet med svensk lag och EU-regler, så att du kan känna dig trygg när du bokar hos oss. BKWine följer de riktlinjer som Konsumentverket definierat i samarbete med resebranschen vad gäller paketresor. Kontrollera alltid att din researrangör har ställt resegaranti.

Läs mer om resegaranti och konsumentskydd och läs också de för dig mycket viktiga resevillkoren.

Informationen nedan kommer från Kammarkollegiet. Alla ”paketresearrangörer” ska obligatoriskt ha denna information i sina reseprogram, i anslutning till där man bokar:

 • ”De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
 • Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företaget BKWine AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
 • Dessutom har företaget BKWine AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
 • Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302.”

Hälsa, vaccination, mm

Våra resor ställer inga särskilda krav på hälsa. Dock kan det bli en hel del promenerande i vingårdar och i källare liksom att besök och provningar ofta kan vara stående. Läs mer om hälsa i våra resevillkor. Kontakta oss om har några frågor.

De flesta av våra resmål har inga speciella krav på vaccination, hälsa eller hälsointyg. Krav på vaccination och liknande är dock beroende på vilken nationalitet man har och/eller vilket land man kommer ifrån, så det är omöjligt att ge allmängiltiga riktlinjer. Läs mer om detta i våra resevillkor och kontakta din läkare, en vaccinationscentral eller oss om du har frågor.

Vi kan alltid tillmötesgå matallergier. Men för att vi ska kunna hantera dem måste du informera oss om alla allergier innan resan startar.

Läs mer i ”vanliga frågor” och i bokningsvillkoren.

Reseförsäkring

BKWine tillhandahåller inte reseförsäkring. Vill du ha reseförsäkring, kontrollera om din hemförsäkring redan innehåller en eller kontakta ditt vanliga försäkringsbolag eller en reseförsäkringsspecialist.

Skräddarsydda resor

Vi gör även skräddarsydda vinresor och gourmetresor om du vill resa på andra datum eller om du vill ha något annat än det vi just nu har på programmet. Vi arrangerar skräddarsydda resor för privatpersoner, företag, vinklubbar m.m.

Viktigt att veta

Vi reser alltid i små grupper. Antalet personer i gruppen kan variera. Maximalt antal deltagare är runt 20 personer. Detta gör en stor skillnad i kvalitet och upplevelse. Vi är måna om att du får ett personligt mottagande och en minnesvärd och unik vinresa.

Det är viktigt att du läser våra resevillkor!

Du organiserar själv din resa till destinationen, för de flesta av våra resor. Väl på plats tar vi hand om allt.

Mer inspiration

Läs vår vinreseblogg. Läs också vår online-tidning BKWine Magazine med artiklar från hela vinvärlden. 

Och även:

Nyhetsbrev om vin

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin och resor, BKWine Brief. Varje månad kommer det med nyheter från vinets värld, restaurang- och resetips, rekommendationer på bra vinproducenter och mycket annat. Och en av Sveriges mest omfattande bevakningar av Systembolagets nyhetsutsläpp. Plus förstås senaste nytt om våra vinresor och matresor.

Continue reading: Dourodalen, Portugal, 21-25 oktober 2020


The post Dourodalen, Portugal, 21-25 oktober 2020 was originally published on BKWine Vinresor and written by Britt Karlsson. Copyright BKWine and BKWine Vinresor. If you see it published elsewhere in full it has been republished without our permission.

BKWine Vinresor - Res och upplev vin med BKWineRead more:


]]>
https://www.bkwinevinresor.com/aktuella-resor/vinresa-dourodalen-portugal/feed/ 0